Prijava

Vaša prijava

Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje – jedinstvo, hrabrost i zabava na suncem okupanom druženju

[]

Jučer, 8. listopada održan je Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje. Prediva sunčan dan brojni vatrogasci okupljeni oko zanimljivih aktivnosti, uživali su u druženju, ukusnoj hrani te natjecanju.

“Još jedan prekrasan dan proveden sa prekrasnim ljudima. Nakon uspješno provedene međunarodne pokazne vatrogasne vježbe na kojoj je prikazan standardni operativni postupak spašavanja unesrećenih i gašenje požara od strane slovenskih i hrvatskih vatrogasaca, današnje događanje preselilo se kod društveno vatrogasnog doma Turopolje”, kazao nam je jučer zapovjednik DVD-a Turopolje Patrik Čunčić.

Putem raznih aktivnosti, u kojima su se mogli okušati i veliki i mali, sugrađani su imali priliku dobiti uvid u to kako je zapravo biti vatrogasac, koliku spremnost ono iziskuje te što sve morate savladati kako bi uspješno nekome spasili život ili ugasili požar.

– “U domu smo se svi zajedno podružili, a svi zainteresirani mogli su probati kako je to biti dobrovoljni vatrogasac bar na jedan dan. Bila je tu vožnja vatrogasnim vozilima, vatrogasni poligon za najmlađe, gašenje početnog požara, pa čak i rad sa opremom za rad na visinama i dubinama. Svima koji nisu mogli doći prilika je za godinu dana”, dodao je zapovjednik Čunčić.

Foto: Patrik Čunčić/DVD Turopolje

 

 

Objava Dan otvorenih vrata DVD-a Turopolje – jedinstvo, hrabrost i zabava na suncem okupanom druženju pojavila se prvi puta na V'Gradu.