Prijava

Vaša prijava

Ikona turopoljske tradicije, Goga Brozović od srca zahvalila – “Cijela Gorica nosi ovu moju lentu”

['goga borozović']

Sjaj u očima i osmijeh koji razvedruje svakoga tko ga ugleda, ono je što karakterizira našu Velikogoričanku Gordanu Gogu Brozović, koja je ovog vikenda donijela posebno svjetlo u Veliku Goricu. Sveti Petar u Šumi postao je poprište gdje je Goga, sa srcem velikim kao kuća, proglašena prvom pratiljom najuzornije seoske žene Hrvatske, predstavljajući ponosno Zagrebačku županiju i, naravno, svoju Veliku Goricu i Turopolje.

Danas, dočekana toplim aplauzom i iskrenim osmijehom, Gordana je bila posebna gošća gradonačelnika Velike Gorice, Krešimira Ačkara. Njezina priča nije samo o natjecanju i lenti, već o zajedništvu, tradiciji i kulturi. Na natjecanju u Istri, Goga je, uz podršku Turopoljskog banderija i mnogih Velikogoričana, predstavljala domaća turopoljska jela, spremajući i postavljajući stol sa žarom i ljubavlju koji su trajali više od tjedan dana. Turopoljska svinja, središnji dio njezine prezentacije, priča je o lokalnoj baštini i ukusu domaće kuhinje koju je ponosno dijelila sa svima prisutnima.

“Cijela Gorica nosi ovu moju lentu za mene”, rekla je Gordana, dodajući kako je ovo iskustvo bilo naporno, ali istovremeno lijepo i neprocjenjivo. Suze njenog supruga i podrška svih Goričana bili su njezina snaga, a njezina skromnost i toplina postali su inspiracija i ogledalo zajedništva.

Gradonačelnik Ačkar, s riječima odobravanja i ponosa, rekao je:

– “Draga Goga, želimo ti se zahvaliti i da zajedno istaknemo ponos koji si nam priuštila kroz svoj lik i djelo, kroz svoj entuzijazam te ljubav koju osjećaj prema našem Turopolju. I bez ove titule mi znamo da si ti naša uzorita, ti si dobri, vedri duh našeg Turopolja. Osim toga, iznimno nam je grado da je toliko sugrađana krenulo uz Gogu i dalo joj podršku. Sav tvoj uporan rat rezultirao je onime čime i treba. Naša Goga pokazala je ono što cijelo svoj život i živi”, poručio je gradonačelnik Ačkar i istaknuo da je ona uzor svim ženama i, vjeruje, motivacija mnogima da se jednog dana nađu u njezinoj ulozi.

Njezina lentu nosi ne samo ona već i svaki Velikogoričanin koji je, kroz njezino predstavljanje, vidio snagu, odanost i ljubav prema lokalnoj baštini i kulturi. Gordana Brozović nije samo osoba koja je osvojila lentu, već i srce svakog pojedinca koji je bio dio ovog posebnog iskustva, podsjećajući sve na značaj očuvanja i predstavljanja lokalne tradicije i zajedništva.

 

Objava Ikona turopoljske tradicije, Goga Brozović od srca zahvalila – “Cijela Gorica nosi ovu moju lentu” pojavila se prvi puta na V'Gradu.