Prijava

Vaša prijava

Heroji Velike Gorice – četvorica darivatelja krvi primila prestižna državna priznanja

[]

U znak priznanja za njihovu neumornu predanost i humanitarni doprinos, četvorica velikogoričkih darivatelja krvi jutros su odlikovana prestižnim Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske. Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, osobno je uručio ova visoka državna priznanja tijekom svečane ceremonije, ističući izniman doprinos dobrovoljnih darivatelja krvi tijekom 2021. godine.

Među odlikovanima našla su se četiri istaknuta građanina Velike Gorice – Ladislav Godinić, Tugomir Ištvanić, Ivan Skrbin i Zvonimir Šafar. Njihova neizmjerna darežljivost i posvećenost spasavanju života došli su do izražaja kroz impresivan broj darivanja krvi, s 100 i više donacija od strane muškaraca i 75 i više donacija od strane žena.

CK Velika Gorica

Ovi velikodušni pojedinci simboliziraju ne samo velikogoričku, nego i nacionalnu predanost humanitarnim vrijednostima, demonstrirajući solidarnost i empatiju prema onima u potrebi. Njihova djela inspiracija su zajednici i naciji, podsjećajući nas na snagu kolektivne humanosti i utjecaj koji pojedinac može imati putem takvih nesebičnih akcija.

Grad Velika Gorica i Republika Hrvatska mogu biti ponosni na ove hrabre darivatelje, čiji nesebični čini ne samo da spašavaju živote, već također potiču i druge da slijede njihov primjer. Njihova priznanja služe kao svjetionik nade i altruizma u vremenima kada su empatija i humanitarna pomoć najpotrebniji.

CK Velika Gorica

 

Objava Heroji Velike Gorice – četvorica darivatelja krvi primila prestižna državna priznanja pojavila se prvi puta na V'Gradu.