Prijava

Vaša prijava

Od Hribara do Tanzanije – bivša učenica Lora podijelila priču o volontiranju u Africi

[]

Osnovnu školu Nikole Hribara jutros je posjetila bivša učenica Lora Likan Kelentrić te je učenike i profesore obradovala svojom pričom o Tanzaniji u kojoj je kao volonter udruge Kolajna ljubavi provela dva mjeseca.

“Lora nas je učila svahili, upoznala nas je s hranom koju jedu, organizacijom školskoga sustava, slavljenjem mise i drugim zanimljivim detaljima iz svakodnevnoga života. Prvaši, šestaši i osmaši imali su i pitanja za Loru, a neki su i sami rekli kako bi željeli jednoga dana volontirati u Africi. Lora je također rekla da bi voljela sve ponoviti, a najviše je zahvalna Africi koja ju je naučila da bude opuštena i zahvalna na malim stvarima. Rekla je kako mi imamo sve, a nismo sretni, a oni nemaju ništa, a ne skidaju osmijeh s lica i žive život punim plućima”, kazala nam je profesorica škole Marija Patrlj.

Ovo izlaganje u knjižnici, a kasnije i na satu razrednika te katoličkoga vjeronauka učenici su povezali sa školskim projektom “Za zdravlje bez mana – zdrava hrana svakog dana”, a i s volontiranjem po kojemu je škola već godinama poznata.

– “Hvala Lori i ovim putem, ponosni smo na nju”, poručuje profesorica ispred svih učenika.

Objava Od Hribara do Tanzanije – bivša učenica Lora podijelila priču o volontiranju u Africi pojavila se prvi puta na V'Gradu.