Prijava

Vaša prijava

27. Vojkovi dani u Donjoj Lomnici – tradicija koja živi kroz generacije

[]

Tijekom vikenda koji je iza nas, kao i svake godine, u Donjoj Lomnici obilježeni su “Vojkovi dani”, manifestacija koja čuva sjećanje na Vojka Miklaušića, značajnog propagatora turopoljske kulturne baštine. Ova tradicionalna manifestacija, koja je ove godine obilježila svoje 27. izdanje te 59. obljetnicu smrti Vojka Miklaušića, okupila je brojne posjetitelje i ljubitelje tradicijske kulture.
Foto: Krešimir Ačkar

U petak, 27. listopada, sve je započelo posjetom grobu Vojka Miklaušića u Velikoj Gorici gdje je položen vijenac u njegovu čast. Nakon toga, u župnoj crkvi Sv. Tri kralja u Donjoj Lomnici, održana je Sv. Misa posvećena njegovom sjećanju.

Foto: Krešimir Ačkar

Subota je bila posvećena kulturnom i umjetničkom programu u Društvenom domu Donja Lomnica. Nastupi kulturno-umjetničkih društava privukli su veliku pažnju publike. Posjetitelji su imali priliku uživati u izvedbama KUD-a “Tomislav” iz Cerne, KUD-a “Stari grad” iz Lukavca, KUD-a “Gradići” iz Gradića, te domaćeg KUD-a “Nova zora”, čije su sve sekcije priredile nezaboravne točke.

Foto: Krešimir Ačkar

Ovogodišnji “Vojkovi dani” još jednom su potvrdili važnost čuvanja i prenošenja turopoljske kulturne baštine kroz generacije te ulogu Donje Lomnice kao čuvara te tradicije, a svoju podršku značajnoj manifestaciji dao je i gradonačelnik Krešimir Ačkar poručivši:

– “Naši Lomničani vrijedno čuvaju uspomenu na čovjeka koji je svojim djelovanjem zadužio ovaj kraj”, kazao je gradonačelnik Ačkar.

Objava 27. Vojkovi dani u Donjoj Lomnici – tradicija koja živi kroz generacije pojavila se prvi puta na V'Gradu.