Prijava

Vaša prijava

Vozite polako – obilne padaline usporavaju promet, no kroz dan slijedi razvedravanje

[]

Hrvatsku danas očekuje promjenjivo oblačno vrijeme s kišom te obilnim pljuskovima i grmljavinom, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Mjestimice pljuskovi mogu biti jače izraženi, a moguće je i grmljavinsko nevrijeme. Poslijepodne bi trebalo biti sunčanije, no lokalno se i dalje očekuje kiša, posebice navečer uz obalu.

Vjetar će puhati umjeren i jak jugozapadni i južni, temperatura zraka na kopnu većinom će se kretati od 11 do 17 Celzijevih stupnjeva, no navečer će osjetno osvježiti.

Stanje na prometnicama

Zbog prometne nesreće na autocesti A4 Goričan-Zagreb između odmorišta Sesvete i čvora Sv. Helena u smjeru Goričana vozi se uz ograničenje brzine, poručuju u petak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK), a upozoravaju i na ograničenja na nekim državnim cestama zbog olujnog vjetra.

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama pa HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski. Zbog ponegdje jače kiše moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku, a mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8).

Objava Vozite polako – obilne padaline usporavaju promet, no kroz dan slijedi razvedravanje pojavila se prvi puta na V'Gradu.