Prijava

Vaša prijava

Smeću na jezeru Čiče nema kraja, netko je iskrcao cijeli ‘dnevni boravak’

[]

Nažalost, gotovo svaki naš članak s jezera Čiče počinje rečenicom kako ovakvi prizori, o kojima pišemo u nastavku, nisu neobična pojava. Unatoč mnogim prizorima građevnog i ostalog otpada koji se redovno odlaže na području jezera Čiče, divlji deponiji na istoj lokaciji ponekad ipak iznenade – posebice kada nepoznati počinitelj odluči na plaži jezera ostaviti gotovo pa cijeli dnevni boravak, odnosno ogroman kauč i fotelju. Čini se kako je počinitelj poprilično ekonomičan pa, kada je već vozio boravak na ilegalno smetlište, odlučio je na istu lokaciju baciti i veliku ceradu.

Inače, imamo i reciklažna dvorišta
🙂

Sve to možete pronaći ovih dana na plaži na Čiču u čijoj blizini su, s ciljem utjecaja na smanjenje nastajanja divljih deponija, postavljene kamere i video nadzor. Podsjetimo, kamere za stalni video nadzor postavljale su se na stupove, a napajaju se preko solarnih panela te imaju direktnu vezu sa gradskim nadzornim centrom kamo šalju svaku zabilježenu kretnju.

U goričkom nadzornom centru već je sustav praćenja javnih površina i prometnica, a sada će se nadzirati i divlji deponiji – sve s ciljem odvraćanja i kažnjavanja onih koji odbacuju smeće u okoliš. Za uklanjanje otpada s divljih deponija izdvaja se nemali novac građana Velike Gorice.

Sveukupno 13 lokacija na kojima se nalaze kamere u glavnom fokusu imaju dvije zone – upravo ovaj dio, prostor od jezera Čiče prema jugu oko Vukovinskog polja te potez uz savski nasip koje je omiljeno mjesto „profesionalnih“ zagrebačkih zagađivača. No, čini se, neodgovornim pojedincima ni video nadzor nije prijetnja jer i dalje hrabro odlažu krupni otpad i građevni materijal gdje god im s prohtije.

Više o samom sustavu video nadzora u Velikoj Gorici pročitajte ovdje.

 

Objava Smeću na jezeru Čiče nema kraja, netko je iskrcao cijeli ‘dnevni boravak’ pojavila se prvi puta na V'Gradu.