Prijava

Vaša prijava

KUD Velika Mlaka ovog vikenda poziva na Folklorni festival u Velikoj Mlaki

[]

Folklorni festival u Velikoj Mlaki, koji će se održati sutra u subotu, 11. studenog, u 18 sati, predstavlja kulturni događaj koji će okupiti ljubitelje tradicionalne glazbe i plesa. Kulturno umjetničko društvo Velika Mlaka srdačno poziva sve entuzijaste folklora da postanu dio ove radosne manifestacije. Festival će se održati u prostorijama Vatrogasnog doma.

 

Sudionici festivala uključuju folklorna društva iz različitih dijelova regije – FA Šiljakovina, KUD “Tounjčica” iz Tounja, KUD “Sunjanka” iz Sunje te domaćin, KUD Velika Mlaka. Ovi ansambli ponudit će publici bogat program pun tradicionalnih pjesama, plesova i kostima koji održavaju duh i običaje lokalne zajednice.

Osim plesnih izvedbi, posjetitelji će moći uživati u lokalnim gastronomskim delicijama te se osvježiti uz domaća pića, simbolizirana na plakatu bocom vina i svežnjem grožđa, koji su neizostavan dio folklornih svečanosti. Festival obećava biti dan za pamćenje, gdje će se stvarati nova prijateljstva, njegovati stari običaji i zajedno proslaviti ljepotu hrvatske kulturne baštine.

Objava KUD Velika Mlaka ovog vikenda poziva na Folklorni festival u Velikoj Mlaki pojavila se prvi puta na V'Gradu.