Prijava

Vaša prijava

“Nema razloga da zakažemo” – velikogorička zimska služba i ove godine spremna na sve zimske uvjete

[]

Kako se zima približava, Velika Gorica osigurala je da su njene ulice i prometnice na širem velikogoričkom području spremne za sve izazove koje hladno vrijeme može donijeti. Danas je u dvorištu VG Komunalca održana prezentacija zimske službe, gdje je direktor poduzeća Jurica Mihalj istaknuo spremnost grada za zimske uvjete.

“Spremni dočekujemo zimske uvjete. Nadam se da neće biti potrebe za velikim intervencijama, ali smo spremni biti građanima na usluzi i osigurati sigurnost na prometnicama,” rekao je Mihalj.

Za nadolazeće zimsko razdoblje, koje traje od 15. studenoga do 15. travnja, VG Komunalac je osigurao impresivnih 1200 tona soli i 600 tona sipine, pokazujući svoju predanost i brigu za sigurnost građana.

Mihalj je naglasio važnost odgovornog ponašanja građana u prometu i podsjetio ih na obvezu čišćenja ulaza prema Zakonu o komunalnom redu. Također, informirao je javnost o dežurnom telefonu zimske službe (099/6090-060), koji će biti dostupan 24 sata dnevno od 15. studenoga.

“Bez obzira na sadašnje povoljne prognoze, s obzirom na klimatske promjene, teži uvjeti se očekuju u siječnju, veljači i travnju,” dodao je Mihalj, naglašavajući važnost pripravnosti zimske službe.

 

Zimska služba u Velikoj Gorici obuhvaća održavanje 586 kilometara ceste, 60 kilometara nogostupa, autobusnih stajališta i pješačkih prijelaza. Opremljena s 21 kamionom, 23 traktora i dodatnih devet manjih vozila, služba je podijeljena u tri kategorije kako bi osigurala učinkovito održavanje svih ključnih područja.

 

Pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet Grad Velike Gorice, Dubravko Katulić, naglasio je dobru organizaciju zimske službe. “Zimska služba se obavlja korektno i na zadovoljstvo svih građana. Nadajmo se da nećemo imati snijega, ali u svakom slučaju moramo biti spremni,” zaključio je Katulić.

S ovim mjerama, Velika Gorica je spremna suočiti se sa svim izazovima zime, osiguravajući sigurnost i dobrobit svojih građana u hladnim mjesecima koji dolaze.

Objava “Nema razloga da zakažemo” – velikogorička zimska služba i ove godine spremna na sve zimske uvjete pojavila se prvi puta na V'Gradu.