Prijava

Vaša prijava

Veliki uspjeh – Debatni klub Velika Gorica osvojio medalju! Ela Martinko treća govornica cjelokupnog natjecanja

[]

Članica Debatnog kluba Velika Gorica (DKGVG), Ela Martinko, je uz svoje kolegice debatantice sudjelovala na NEWB debatnom natjecanju za početnike koje se održalo ovog vikenda u Zagrebu. Posebno je ističu iz kluba jer je ovo po prvi puta da je netko postigao takav izniman pojedinačni rezultat – Ela Martinko treća je govornica natjecanja u konkurenciji od više od 160 srednjoškolaca!

Debatni klub Velika Gorica

“Ovaj rezultat pokazuje kako se rad, trud i učenje zaista isplate. Međutim, Elin stariji brat Vedran je također bio debatant pa ne sumnjamo da je poneko znanje i od njega pokupila. Jako smo ponosne na Elu, ali i sve debatantice koje su se odvažile i koje su sudjelovale na ovom natjecanju jer su dobile odlično iskustvo. Svakako smo posebno ponosne što su se vratile doma s pobjedama, no najvažnije je ipak bilo da nauče nešto novo, čak i iz izgubljenih debata.”, govori jedna od voditeljica kluba Katarina Drvodelić. Uz Drvodelić, voditeljice kluba su i Karla Barić, Alma Beriša i Klara Zima koje su posljednjih tjedana radile na pripremama s debatantima.

Debatni klub Velika Gorica

Na ovom debatnom natjecanju sudjelovale su dvije ekipe, mahom učenica prvih razreda te učenicu iz drugog razreda. Sudjelovale su Ela Martinko, Ivana Košković, Ella Kaiser, Bruna Ćatipović, Bianka Bošnjak i Laura Sesvečan. Teza koju su imale priliku pripremiti bila je o tome je li ekoterorizam opravdan ili nije, a u ad hoc tezama govorilo se o obaveznom glasovanju te o tome bi li se u školama trebali i dalje učiti klasični jezici poput latinskog i grčkog.

Debatni klub Velika Gorica

U Velikoj Gorici Debatni klub Velika Gorica djeluje već sedmu generaciju sa srednjoškolcima, a od prošle, 2022. godine, u sklopu kluba je otvorena i osnovnoškolska divizija. Srednjoškolci debatiraju na WS format, a osnovnoškolci na KP. Više o aktivnostima kluba možete pronaći na Facebook i Instagram stranicama.

Debatni klub Velika Gorica

Objava Veliki uspjeh – Debatni klub Velika Gorica osvojio medalju! Ela Martinko treća govornica cjelokupnog natjecanja pojavila se prvi puta na V'Gradu.