Prijava

Vaša prijava

U Galeriji Galženica se otvara izložba Irene Jukić Pranjić pod nazivom “Strip Mobili”

[]

Galerija Galženica poziva sve ljubitelje stripa i umjetnosti na jedinstveni događaj u Velikoj Gorici – samostalnu izložbu Irene Jukić Pranjić, pod nazivom “Strip Mobili“, koja će se održati 24. studenog u 19:00 sati.

Irena Jukić Pranjić, višestruko nagrađivana crtačica stripa, urednica, ilustratorica i animatorica, predstavit će nam svoj novi projekt – originalnu i inovativnu izložbu pokretnih stripova. Ovo nije obična izložba; svaka od deset tabla stripa, otisnutih na naljepnicu i apliciranih na pleksiglas, sadrži pokretne dijelove animirane minijaturnim motorima na struju.

Autorica se inspirirala mehaničkim pokretima tipičnima za mehaničke igračke s kraja 19. i početka 20. stoljeća, te je odlučila smjestiti radnju stripa u cirkus, jednu od centralnih atrakcija i “čudesa” tog razdoblja.

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da doživite strip na potpuno novi način. Ako niste u mogućnosti prisustvovati otvorenju, izložba će biti dostupna za posjetitelje sve do 15. prosinca. Očekuje vas nezaboravno iskustvo koje spaja klasičnu umjetnost stripa s modernom tehnologijom i povijesnim elementima. Vidimo se na izložbi “Strip Mobili” Irene Jukić Pranjić!

Objava U Galeriji Galženica se otvara izložba Irene Jukić Pranjić pod nazivom “Strip Mobili” pojavila se prvi puta na V'Gradu.