Prijava

Vaša prijava

Vozačica (29) zaustavljena u centru Velike Gorice, ‘napuhala’ 0,82 pa ostala bez vozačke

[]

Tijekom vikenda, u vremenskom periodu od 17. do 20. studenog provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“, na području policijske postaje Velika Gorica, te je tom prilikom utvrđeno 28 ciljanih prekršaja:

  • 3 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
  • 15 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
  • 5 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
  • 5 prekršaja nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje

Također je utvrđeno i 14 ostalih prekršaja iz domene prometa, odnosno ukupno je utvrđeno 42 prometna prekršaja. Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je kod 29-godišnjakinje koja je zaustavljena u Zagrebačkoj ulici.

“U nedjelju, 19. studenog u 02,45 sati, žena starosti 29 godina, upravljala je osobnim automobilom Zagrebačkom ulicom u Velikoj Gorici. Nadzorom utvrđeno da je upravljala vozilom za vrijeme dok je u organizmu imala prisutnost alkohola u koncentraciji od 0,82 g/kg,, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. Istoj je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i isključena je iz prometa, te joj je uručen Obavezni prekršajni nalog”, navode jutros iz policije.

Za napomenuti je da su se u vrijeme vikenda dogodile dvije prometne nesreće, od kojih je jedna rezultirala s tri lakše ozlijeđene osobe.

 

Objava Vozačica (29) zaustavljena u centru Velike Gorice, ‘napuhala’ 0,82 pa ostala bez vozačke pojavila se prvi puta na V'Gradu.