Prijava

Vaša prijava

“Skloništa pucaju po šavovima” – sve više napuštenih životinja, a temperature su sve niže

[]

U Skloništu za životinje Pokupsko Cerje, svaki dan je prilika za spašavanje života. S obzirom na to da se sklonište suočava s prekapacitetom zbog sve većeg broja napuštenih kućnih ljubimaca, potreba za odgovornim vlasnicima nikada nije bila veća, a iz skloništa šalju apel i poruku kako “skloništa pucaju po šavovima”. U okviru obilježavanja jučerašnjeg Svjetskog dana kućnih ljubimaca, sklonište se posebno fokusira na podizanje svijesti o važnosti usvajanja.

Sklonište Pokupsko Cerje

Jedan od mnogih pasa koji trenutno čeka na novi dom u skloništu je mladi ptičar overnejskog tipa, star oko šest mjeseci. Ovaj pas, koji je već prošao sve neophodne zdravstvene preglede, čipiranje, cijepljenje i kastraciju, simbolizira sudbinu mnogih životinja koje su, nažalost, napuštene.

Sklonište Pokupsko Cerje

Usvajanjem psa iz skloništa ne samo da se pruža dom životinji koja je toga najpotrebnija, već se i pomaže skloništu da oslobodi prostor za spašavanje drugih životinja u nuždi. Sklonište u Pokupskom Cerju poziva sve ljubitelje životinja da posjete sklonište i upoznaju se s psima koji čekaju na priliku da postanu dio nečije obitelji.

Sklonište Pokupsko Cerje

Za one koji možda nisu u mogućnosti usvojiti, sklonište uvijek cijeni donacije i volontere spremne pomoći u brizi o životinjama. Svaki oblik pomoći je dragocjen i čini veliku razliku u životima ovih životinja.

Kontaktirajte sklonište za životinje u Pokupskom Cerju na broj 099-6266-176 kako biste saznali više o procesu usvajanja ili drugim načinima kako možete pomoći. Vaša podrška može promijeniti život jednog psa, a istovremeno donijeti radost i ispunjenje u vaš život.

Sklonište Pokupsko Cerje

Objava “Skloništa pucaju po šavovima” – sve više napuštenih životinja, a temperature su sve niže pojavila se prvi puta na V'Gradu.