Prijava

Vaša prijava

Dragica Svračak prisegnula kao nova vijećnica; na ‘aktualcu’ rasprava o božićnicama, lokalnim linijama…

[]

Jutrošnja 14. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice započela je ukazanjem nezadovoljstva vijećnika Ive Jelušića iz SDP-a koji je izrazio nezadovoljstvo zbog kombiniranja rebalansa i izglasavanja novog proračuna na istoj sjednici, ali njegov prijedlog o odvajanju točke o proračunu nije usvojen.

Goran Beus Richembergh, koji je u Gradsko vijeće izabran kao kandidat Građansko-liberalnog saveza (GLAS) na listi SDP-GLAS-HSS, svoj vijećnički mandat stavio je u mirovanje iz osobnih razloga. Umjesto njega u vijeću će biti Dragica Svračak koja je polaganjem svečane prisege postala punopravnom članicom predstavničkog tijela Grada Velike Gorice.

Raspravljalo se i o sigurnosti pješaka i automobila te o suradnji Grada sa ZET-om, s posebnim fokusom na tehničku ispravnost vozila i rješavanju opasnih raskrižja. Gradonačelnik Krešimir Ačkar i pročelnik Dubravko Katulić odgovorili su na ova pitanja, naglašavajući planove za poboljšanje prometne infrastrukture.

Lucijan Maslač iz HSP-a postavio je pitanje o poništenju natječaja za ravnatelja Vrtića Žirek, na što je pročelnica Lana Krunić Lukinić odgovorila da će odgovoriti pisanim putem. Također, izrazio je nezadovoljstvo odgovorom gradonačelnika na pitanje o imenovanju ulica po lokalnom branitelju.

Vijećnica Ivana Belošević iz HDZ-a uputila je pitanja o stanju nogostupa i oborinske odvodnje, na što je odgovoreno planovima za izgradnju i rekonstrukciju.

Ivo Jelušić predložio je dodavanje QR kodova na znakove s imenima ulica, što je gradonačelnik podržao. Stipe Duvnjak iz HZD-a postavio je pitanje o stanju vatrogasnog doma DVD-a Novo Čiče, a Marijo Zdelar iz SDP-a izrazio je zabrinutost zbog radova u Kolarevoj i Kurilovečkoj ulici.

Također, raspravljalo se o ukidanju prireza, osiguranju božićnica i uskrsnica, deratizaciji, geotermalnim istraživanjima i drugim lokalnim pitanjima. Vijećnica Dragica Svračak prisegnula je kao nova vijećnica, zamjenjujući Gorana Beusa Richemberga.

Objava Dragica Svračak prisegnula kao nova vijećnica; na ‘aktualcu’ rasprava o božićnicama, lokalnim linijama… pojavila se prvi puta na V'Gradu.