Prijava

Vaša prijava

Advent u Gorici u znaku turopoljske podgutnice već prvi dan oduševio sugrađane

[]

U Parku Plemenite općine turopoljske, u srcu Velike Gorice, jučer je svečano otvoren Advent, donoseći pravu blagdansku atmosferu i veselje u ovaj predblagdanski period. Gradonačelnik Krešimir Ačkar, u pratnji direktorice Turističke zajednice Grada Velike Gorice, simbolično je upalio adventsku rasvjetu, označavajući početak adventskih svečanosti.

Foto: Josip Škof

U sklopu otvaranja, posjetitelji su imali priliku uživati u bogatom programu. Turopoljske mažoretkinje oduševile su publiku svojom božićnom točkom, dok je Puhački orkestar DVD-a Velika Gorica, pod dirigentskom palicom Mire Taradija, pružio impresivan nastup koji je dodatno podigao atmosferu. Za kulminaciju večeri, nastupile su Gelato Sisters, čime je večer završila u pravom svečanom tonu.

Ove godine, Advent u Velikoj Gorici donosi nekoliko noviteta. Uz veće klizalište koje se prostire na 400 kvadratnih metara, posjetitelji mogu uživati na ugostiteljskom trgu s bogatom gastro ponudom. Za najmlađe, posebna atrakcija je Božićno selo koje uvijek izaziva oduševljenje, a jedan od posebnih dodataka ovogodišnjeg Adventa je Ured Bake Božićnjak, koji obećava dodatnu čaroliju i zabavu za cijelu obitelj.

Svečanost paljenja prve adventske svijeće održana je dan ranije na Trgu Stjepana Radića, čime je zvanično započelo odbrojavanje do Božića. Gradonačelnik Ačkar istaknuo je važnost zajedništva i obiteljskog druženja tijekom ovog predbožićnog razdoblja, izražavajući želju da svaki posjetitelj u Velikoj Gorici pronađe malo mira, ljubavi i radosti.

Adventska događanja u Parku Plemenite opčine turopoljske trajat će sve do 7. siječnja, nudeći raznolik program koji će bez sumnje oplemeniti predstojeće blagdanske dane za sve stanovnike i posjetitelje Velike Gorice.

Tijekom prosinca Advent u Gorici donosi bogat i zanimljiv program uz brojne koncerte, predstave, radionice za velike i male te adventski i ugostiteljski sajam na kojima ćete pronaći prave blagdanske delicije i predivne domaće proizvode i rukotvorine.

Inače, ove godine advent je po prvi put u euro valuti, stoga smo odlučili prošetati adventom i provjeriti kakve su cijene. U očekivanju zaista “paprenih” cijena, iznenadili smo se pristupačnosti ugostitelja kada su u pitanju i pića i hrana. Uvid u cijene ugostiteljskih kućica na velikogoričkom adventu pogledajte ovdje.

Objava Advent u Gorici u znaku turopoljske podgutnice već prvi dan oduševio sugrađane pojavila se prvi puta na V'Gradu.