Prijava

Vaša prijava

ŽUPLJANI NAVJEŠTENJA RADOSNI Ovih blagdana zvona će ponovno pozivati na misu!

['Župa Navještenja BDM', 'zvonik']

Župljani su s veseljem dočekali podizanje kape zvonika na crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici!

Podsjetimo, Crkva je nastradala u potresu koji je zadesio naše područje u prosincu 2020. godine, a nakon što su pregledi pokazali kako je toranj napukao, on je radi mjera predostrožnosti skinut s crkve. Sam čin podizanja kape zvonika simbolizira obnovu i povratak crkve u njezinu punu funkcionalnost, što ima veliku simboličku i praktičnu važnost za vjernike i stanovnike Velike Gorice.

– Sve nas ovaj događaj jako raduje, posebice jer je vrijeme blagdana. Nakon dugog vremena zvona će pozivati vjernike na misu. Čeka nas još unutarnje uređenje, mise se održavaju u crkvi, no sada će vjernici moći ulaziti na glavi ulaz crkve, poručio je župnik Norbert Ivan Koprivec.

Inače, putem Javnog poziva za financiranje troškova saniranja šteta i obnove zgrada javne namjene oštećenih potresom na području Zagrebačke županije za obnovu crkve dodijeljeno je gotovo 645 tisuća eura.

– Kao župljaninu ove Župe, vraćanje ‘kape’ zvonika je velik događaj na koji sam jako ponosan, a poseban će ugođaj biti kada nas ta zvona pozovu na misu u povodu Božića, poručio je zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec, dodajući dobru suradnju s Gradom i Vladom RH.

Dizanju kape zvonika prisustvovao je i gradonačelnik Krešimir Ačkar:

– Ova Crkva, za koju volimo reći da je naša velikogorička katedrala, je simbol našega grada, izuzetno nam je drago da se ovime crkva vraća u svoju funkciju. Sama realizacija je trajala gotovo tri godine radi narušene statike, ali sada kada je sve to iza nas sa zadovoljstvom možemo čekati služenje vjerničkih obreda u vrijeme blagdana koje je pred nama, poručio je gradonačelnik.

Objava ŽUPLJANI NAVJEŠTENJA RADOSNI Ovih blagdana zvona će ponovno pozivati na misu! pojavila se prvi puta na V'Gradu.