Prijava

Vaša prijava

FOTO Hribar proslavu 40. rođendana započeo nizom zabavnih radionica!

['OŠ Nikola Hribara']

Osnovna škola Nikole Hribara slavi veliki 40. rođendan, a kako ga drugačije obilježiti nego brojnim radionicama, glazbom i druženjem
🙂

OŠ Nikole Hribara jedna je od najvećih u Republici Hrvatskoj, kako po broju učenika, tako i prostorno. Izgrađena je 1983. godine kao četvrta škola u Velikoj Gorici, a prvotno je nosila naziv OŠ “Stjepan Fabijančić-Japa”​.

Tijekom prošlog tjedna nizom aktivnosti iz svih predmetnih područja učenici i učitelji s roditeljima i bivšim učenicima pokazali su svoju povezanost sa školom prisustvujući različitim događanjima i sudjelujući u njima. Tako su pod dirigentskom palicom profesorice Branke Kopilović slušali i izvodili glazbu, prepoznavali instrumente, učili pjevati, rješavali kviz, a sve to u sklopu glazbene večeri.
Matematičari su ponovno uvjeravali i dokazivali da je matematika jako zabavna kad joj se pristupa bez straha, a uz asistenciju roditelja mladi talentirani matematičari dokazali su da su s pravom baš tu na Večeri matematike.
Prirodoslovlje je obuhvaćeno nizom zanimljivih aktivnosti pod zajedničkim nazivom STEM večer. Tako su učenici i roditelji na radionicama osjetili kemiju, a fizičari su se družili sa studentima Fizičkog odsjeka PMF-a, odnosno studentskom sekcijom Fizika ekspres i izvodili zanimljive pokuse.
Mladi tehničari su pak predstavili svog robota i pokazivali nam što on sve može, istraživali mogućnosti drona, programirali micro:bitove, istraživali mogućnosti Unimat stroja te bili kreativni u izradi božićnih ukrasa od papira.
Geografi su priredili pravu erupciju vulkana i izrađivali fosile od gipsa.
Učitelji informatike proveli su radionice kojima su na zanimljiv način razvijali učeničku logiku i kreativnost koristeći računala, Lego kocke, robote i 3D pisač.
Protekli tjedan bio je ispunjen nizom aktivnosti, a posebnu završnicu i bogat program obilježavanja 40. rođendana pripremili su za Dan škole, o čemu ćemo više otkriti sutra
🙂

Objava FOTO Hribar proslavu 40. rođendana započeo nizom zabavnih radionica! pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Božićni sajam: Radionica u PŠ Lukavec

Naši vrijedni djelatnici uredili okoliš škole!