Prijava

Vaša prijava

Mraclinac Nedeljko Babić drugi na zahtjevnoj humanitarnoj vatrogasnoj utrci Zagreb Firefighter Stairs Challenge

[]

Kao i svake godine, i proteklog vikenda u Zagrebu se održala zahtjevna utrka u zgradi VMD-a Strojarska 20. Ova je utrka glavni događaj humanitarne akcije koja se provodi već jedanaestu godinu za redom koja svoj kontinuitet nije izgubila čak ni u vrijeme korone kad je utrka bila virtualna.

Zadnjih šest godina, pa tako i ove prikupljale su se donacije za Udrugu Kolibrići, udrugu roditelja vitalno ugrožene djece koja bez tuđe pomoći ne mogu sama preživjeti dan.

DVD Mraclin

“Na humanitarnoj vatrogasnoj utrci Zagreb Firefighter Stairs Challenge namjenjena Kolibrićima sudjelovao je i naš dozapovjednik Nedeljko Babić Utrka se održala u zgradi VMD-a u Strojarskoj ulici. Utrka kreće iz podruma do vrha kroz 31 kat i 666 stepenica pod punom zaštitnom opremom.
U kategoriji M50+ osvojio je 2. mjesto”, poručili su vatrogasci iz DVD-a Mraclin ponosni na svojeg člana.

Čak 666 stepenica

Vatrogasci nakon što se opreme opremom, kaciga, rukavice, zaštitna oprema za strukturne požare, i čizme, s ili bez aparata za disanje, imaju zadatak da u što kraćem vremenu savladati 666 stepenica dvokrakog stubišta. Uz navedeno vatrogasci dodatno u prizemlju izlaze iz građevine i rade krug oko zgrade te se ponovno vraćaju u zgradu i nastavljaju istim stubištem do zadnje etaže, gdje se nalazi terasa s pogledom na Zagreb.

Objava Mraclinac Nedeljko Babić drugi na zahtjevnoj humanitarnoj vatrogasnoj utrci Zagreb Firefighter Stairs Challenge pojavila se prvi puta na V'Gradu.