Prijava

Vaša prijava

Asfaltirana servisna cesta uz oteretni kanal u Velikoj Gorici

['asfaltiranje', 'hrvatske vode', 'kušanec', 'oteretni kanal', 'poplave']

U svjetlu nedavnih poplava i aktiviranja oteretnog kanala Sava – Odra, Grad Velika Gorica poduzeo je korake kako bi olakšao život svojih građana u izazovnim vremenskim uvjetima.

Foto: Facebook Krešimir Ačkar

Grad je uputio prijedlog “Hrvatskim vodama” za asfaltiranje servisne ceste koja se proteže od Petrovine do Kušanca, uzduž oteretnog kanala. Ova inicijativa imala je za cilj osigurati bolju prometnu povezanost i pristupačnost za građane tijekom poplava.

Foto: Facebook Krešimir Ačkar

Prijedlog je naišao na pozitivan odgovor, a “Hrvatske vode” su uspješno dovršile projekt asfaltiranja. Novoasfaltirana cesta, dugačka 1.600 metara, predstavlja značajno poboljšanje infrastrukture u ovom području. Ukupna vrijednost radova iznosila je 350 tisuća eura, a financiranje je u cijelosti pokrilo poduzeće “Hrvatske vode”.

Foto: Facebook Krešimir Ačkar

Gradonačelnik Velike Gorice, Krešimir Ačkar, izrazio je zahvalnost generalnom direktoru “Hrvatskih voda” Zoranu Đurokoviću i njegovom timu. Naglasio je kako je ova suradnja nastavak dosadašnjih uspješnih projekata između Grada Velike Gorice i “Hrvatskih voda”. Realizacija ovog projekta ne samo da će olakšati život lokalnom stanovništvu tijekom poplavnih razdoblja, već je i primjer kako proaktivni pristup i suradnja mogu dovesti do konkretnih poboljšanja u zajednici.

Objava Asfaltirana servisna cesta uz oteretni kanal u Velikoj Gorici pojavila se prvi puta na V'Gradu.