Prijava

Vaša prijava

Vatrogasci upozoravaju – hitne intervenciju u porastu, održavajte uređaje za loženje i dimovodne instalacije

[]

Vatrogasci iz DVD-a Mraclin u jeku sezone grijanja ističu važnost redovitog održavanja uređaja za loženje i dimovodnih instalacija, posebno s obzirom na intenzivnu sezonu grijanja. S porastom intervencija zbog požara uzrokovanih zapaljenjem dimnjaka, vatrogasci upozoravaju mještane na potrebu redovite brige o svojim sustavima za grijanje.

Iskustva vatrogasaca ukazuju na česte požare koji proizlaze iz neodržavanih dimnjaka te upozoravaju da takvi incidenti često rezultiraju velikim štetama. Naglasak je stavljen na održavanje uređaja za loženje, posebno peći na lož-ulje, gdje čađa debljine svega 1 mm može povećati potrošnju goriva i do 5%.

Korisnici plinskih grijalica trebaju redovito servisirati svoje uređaje jer, za razliku od dima, produkti sagorijevanja plina ne proizvode miris te mogu predstavljati izuzetnu opasnost od trovanja, često s tragičnim posljedicama.

Vatrogasci ističu da je najpogodnije vrijeme za pripremu uređaja za sezonu grijanja tijekom ljetnih mjeseci ili početkom jeseni, prije početka korištenja sustava grijanja. Za Mraclin, ovlašteni dimnjačar je Mario Knapić (telefon: 091/5710-962), a u slučaju požara, mještani se pozivaju da odmah kontaktiraju vatrogasnu službu na brojeve 112 ili 193.

Cilj ovog upozorenja je osigurati sigurnost i zaštitu zajednice, te vatrogasci pozivaju sve mještane da redovito održavaju svoje sustave za grijanje kako bi se spriječili potencijalni požari i osigurala sigurnost svih građana.

Objava Vatrogasci upozoravaju – hitne intervenciju u porastu, održavajte uređaje za loženje i dimovodne instalacije pojavila se prvi puta na V'Gradu.