Prijava

Vaša prijava

Žene iz Buševca ponovno u akciji za obitelj koja očekuje prinovu!

['Društvo žena Buševec', 'humanitarna pomoć']

Društvo žena Buševec je, uz pomoć sugrađana, trudnici iz Sopa Bukevskog uljepšalo blagdane, pa će sada, s dolaskom prinove i mama Mihaela moći započeti novi život!

Kako navodi Lidija Rožić, predsjednica Društva, ovo joj je bio najzahtjevniji, ali i najdraži projekt u koji se dala u potpunosti, a mi samo možemo reći – bravo i naklon do poda!

Objavu vrijednih ženica prenosimo u cijelosti:

Poštovani pratitelji, ovo je do sada bio naš najveći projekt za obitelj iz Sop Bukevske. Na sastanku upravnog odbora na kojemu se dogovarala akcija uređenja kuće obitelji, Društvo žena je dalo zeleno svjetlo, a predsjednica Lidija je krenula u akciju. Sa situacijom obitelji su nas upoznale Renata Puž i Mateja Puž koje su nas i zamolile za pomoć. Lidija je prvo sa Ilijom otišla u Centar za socijalnu skrb i Grad Veliku Goricu zatražiti jednokratnu novčanu pomoć.

Centar je dao 464,28 €, a Grad 458,91 €.
Lidija je tražila sljedeće donacije:

Firma Nord – braća Cvetnić, vl. Nikola Cvetnić je donirao dimnjak 6 m sa svim potrebnim priključcima (350 €). Firma Color Mikulčić d.o.o. je donirala tri kante boje za zid od 25 kg (51 €). 
Iličić Mont je donirao jedan dio PVC prozora (930,89 €) sa demontažom starih i montažom novih.
Lidija je upitala Mateju Kalisar iz VG Legacy jel bi one htjele sudjelovati u donaciji lima za krovište obitelji čiju kuću uređujemo, one su pristale te donirale. Lim za krovište (1.722,38 €). Josipa Smolčić je donirala stol i stolice.

A DŽB je kupilo sljedeće:
ljepilo za pločice, podne pločice, USB ploče, PVC prozore, mreže, cement, laminat, gilir masu, alu profile, pur pjenu, samonivelirajuću masu, PVC vrata, samoljepljivu tapetu, mort za zidanje, akril grant, letve, grede, ljepilo za knauf, staklenu vunu, čavle… Sve je koštalo 4.588,86 €

Radovi na i u kući (majstori):
Zidanje dimnjaka 250 €, krovište 1.000 €, radovi u kući 1.900 €, struja 300 €, montaža namještaja 100 €, šljunak 140 € i dodatne stvari za kućanstvo 200 €. Sveukupno: 3.890 €
Zahvaljujemo se svim donatorima koji su nam u ovakvim trenutcima pružili potporu i donirali potrebne stvari koje su nam dobro došle jer nam je ostalo sredstava za nabavku nečeg drugog. Također se zahvaljujemo i svim drugim ljudima koji su nam na bilo koji način pomogli, a koje ovdje nismo naveli.

DŽB sa ponosom može izdvojiti predsjednicu Lidiju koja je dala sve od sebe da ovaj projekt uspije i da bude dovršen u što kraćem roku. Predsjednica je odvojila puno svog slobodnog vremena, truda i odricanja kako bi pomogla jednoj mladoj obitelji u potrebi koja čak nije imala adekvatan krov nad glavom. Na takvom radu i žrtvi samo možemo biti ponosne na svoju predsjednicu koja kad se uhvati nekog posla i projekta, napravi to kako treba.
U galeriji fotografija možete pogledati kako je kuća izgledala prija, a kako sada.
Prije:
Foto: Društvo žena Buševec
Foto: Društvo žena Buševec
Foto: Društvo žena Buševec

Sada:

Foto: Društvo žena Buševec
Foto: Društvo žena Buševec
Foto: Društvo žena Buševec

Sve fotografije možete pogledati u objavi Društva žena Buševec:

Objava Žene iz Buševca ponovno u akciji za obitelj koja očekuje prinovu! pojavila se prvi puta na V'Gradu.