Prijava

Vaša prijava

Veliki uspjeh iza Karate kluba Velika Gorica! Filković i Kirinić osigurale Europsko prvenstvo

[]

Karate klub Velika Gorica ostvario je izuzetne rezultate na Youth League Venecija, jednom od najjačih svjetskih turnira za uzraste mlađih kadeta, kadeta, juniora i U21. Održan proteklog vikenda, turnir je privukao rekordan broj natjecatelja, njih 4020 iz 81 zemlje.

KK Velika Gorica

Na ovom prestižnom događaju, gorički karatisti su se natjecali u kategorijama kadetkinja, kadeta i juniorki, s posebnim fokusom na osiguravanje mjesta za Europsko prvenstvo koje će se održati u veljači 2024. godine u Gruziji. Dvije predstavnice kluba, Ema Filković i Lucija Kirinić, istaknule su se izborivši mjesto na Europskom prvenstvu kao najbolje u svojim kategorijama. Lucija Kirinić u kategoriji juniorki -48kg i Ema Filković u kategoriji juniorki -66kg, skupile su najviše bodova kroz 5 bodovnih turnira koje je odredila stručno trenerska komisija i stručni stožer reprezentacije.

KK Velika Gorica

Ema Filković, unatoč tome što je zaustavljena u prvom kolu od turske predstavnice, već je u izbornom postupku osigurala svoje mjesto. S druge strane, Lucija Kirinić je u Veneciji osigurala prvu poziciju, pobijedivši predstavnice Italije, Danske i Venezuele, ali je izgubila u četvrtfinalu od njemačke natjecateljice.

Osim Filković i Kirinić, zapažen nastup imala je i Katja Braica u kategoriji kadetkinja +61kg. Braica je nakon četiri pobjede izgubila u polufinalu od predstavnice Bosne i Hercegovine, a zatim i u borbi za broncu od predstavnice Alžira, završivši na impresivnom petom mjestu.

KK Velika Gorica

U kategoriji kadetkinja -47kg, Ema Jukić je nažalost izgubila u zadnjim sekundama meča protiv predstavnice Latvije. Kod kadeta, Nikola Huzjak i David Lovrinović su se natjecali u kategoriji -70kg. Huzjak je izgubio u prvom kolu od poljskog natjecatelja, dok je Lovrinović ostvario tri pobjede prije nego što je izgubio od Grka u četvrtom kolu.

Ovaj turnir, s obzirom na broj natjecatelja i kvalitetu natjecanja, opravdano nosi status mini svjetskog prvenstva. Izvrsni nastupi karatista iz Velike Gorice pokazali su da se mogu nositi s najboljima u svijetu, a posebno veseli plasman Eme Filković i Lucije Kirinić na Europsko prvenstvo u Gruziji, što predstavlja značajan uspjeh za klub i grad Veliku Goricu.

Objava Veliki uspjeh iza Karate kluba Velika Gorica! Filković i Kirinić osigurale Europsko prvenstvo pojavila se prvi puta na V'Gradu.