Prijava

Vaša prijava

Pod povećalom policije – ni jedan prekršaj dostavnih vozila, no kod vozača taksija drugačija situacija

[]

Tijekom prošlog tjedna, od 12. do 17. prosinca provedena je tjedna akcija „Pojačano postupanje prema vozačima dostavnih i taxi vozila”, te je tom prilikom utvrđeno pet ciljanih prekršaja:

  • taxi vozila: 3 prekršaja nepoštivanja prometnog znaka, 1 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i 1 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela u vožnji.
  • Nisu utvrđeni prekršaji dostavnih vozila.

Tijekom tjedne akcije utvrđeno je i 25 ostalih prekršaja po prometu, tj. ukupno je utvrđeno 29 prekršaja po prometu. Tijekom akcije kontrolirano je 10 taksi vozila i vozača (sve osobni automobili) i 6 dostavnih vozila i vozača (2 mopeda, 4 bicikala) zatečenih u obavljanju djelatnosti dostave.

“Cilj akcije je bio da se u ovo vrijeme adventskih manifestacija, odnosno u predblagdansko vrijeme gdje će se na ulicama, trgovima i drugim javnim mjestima održavati velik broj kulturnih, zabavnih i dr. priredbi uz pružanje ugostiteljskih usluga na kojima će se okupljati veliki broj građana, da se poštuju prometni propisi i suzbije činjenje prekršaja od strane vozača dostavnih vozila (vozači mopeda, bicikala, el. bicikala, osobnih prijevoznih sredstava i sl.) i taxi vozila, kojih je sve veći broj, a koji krše prometne propise, čime izazivaju nezadovoljstvo ostalih sudionika u prometu te ugrožavaju sigurnost prometa na cestama“, dodaju iz velikogoričke policije.

Objava Pod povećalom policije – ni jedan prekršaj dostavnih vozila, no kod vozača taksija drugačija situacija pojavila se prvi puta na V'Gradu.