Prijava

Vaša prijava

Predstavom “Božićni san male Klare” studenti obradovali djecu velikogorički vrtića

[]

Studenti Učiteljskog fakulteta u Zagrebu priredili su dirljiv božićni dar za djecu iz Dječjeg vrtića Ciciban Velika Gorica i Dječjeg vrtića Velika Gorica. U dvorani Galženica 20. prosinca izveli su predstavu “Božićni san male Klare“. Ova predstava, koja je svoju premijeru u Velikoj Gorici doživjela 14. siječnja ove godine, imala je humanitarni karakter. Sav prihod od prodaje ulaznica bio je namijenjen Dorianu Pucekoviću, koji se bori s spinalnom mišićnom atrofijom.

“Božićni san male Klare” je zajedničko djelo studenata koji su ujedno i glumci u predstavi, a nadahnuto je pričom “Orašar” E. T. A. Hoffmanna. Njihov humanitarni rad nagrađen je posebnim priznanjima dekana i rektora.

U predstavi su sudjelovali David Balint, Marija Bogović, Katarina Bulović, Mihaela Dubić, Antonela Perši, Danijela Petković, Karla Radonić, Stela Ranogajec, Paulina Robina, Lucija Rubinić, Sara Rudolf, Nikolina Tomašević, Aleksandra Vitanović, Matea Vrdoljak, Ana Vukasović i Ljubica Vukelja. Gabrijela Špehar, odgojiteljica dramsko-scenskog programa Dječjeg vrtića Ciciban Velika Gorica, bila je tehničar, ton-majstor i majstor rasvjete na predstavama.

Ova predstava je dio dugotrajne i uspješne suradnje između Dječjeg vrtića Ciciban Velika Gorica i Učiteljskog fakulteta u Zagrebu.

Reakcije djece na predstavu bile su izuzetno pozitivne:

  • Tara je rekla: “Osjećala sam se kao da sam ja u priči. Najviše mi se svidjelo kada su miševi s dalekozorom tražili Klaru, a Orašar se pretvorio iz drvenog u pravog.”
  • Eva je uživala u šljokičastoj haljini Klare i smijala se predstavi.
  • Veles je izrazio da mu je najmanje svidio dio kada je Klarin brat Fran slomio njenog Orašara.
  • Stella je cijenila glazbu, posebno različite teme za miševe i balerine.
  • Judita je bila uzbuđena zbog lijepo plesnih balerina.
  • Dora je smatrala da su miševi uz njihovu “ludu glazbu” bili jako smiješni.
  • Ivan-Pavao je najviše uživao u scenama sa samo miševima koje su ga nasmijale.

     

 

Objava Predstavom “Božićni san male Klare” studenti obradovali djecu velikogorički vrtića pojavila se prvi puta na V'Gradu.