Prijava

Vaša prijava

Podržavate li? Od danas je dopuštena uporaba pirotehničkih sredstava

[]

Od danas je službeno dopuštena uporaba pirotehničkih sredstava – osim petardi i redenika, koji su potpuno zabranjeni kroz cijelu godinu. Kazne za korištenje petardi i rednika iznose između 660 i 1990 eura.

Policija podsjeća da je od danas, 27. prosinca, do 2. siječnja 2024. dopušteno korištenje pirotehničkih sredstava, ali uz zakonska ograničenja.

Također upozoravaju kako zakonskim izmjenama Zakona o eksplozivnim tvarima, te proizvodnji i prometu, građanima nije dopuštena nabava, posjedovanje niti uporaba petardi i redenika kategorije F2 i F3, te pirotehničkih sredstava kategorije F4, P1, P2, T1 i T2 za osobne potrebe.

Dopuštena pirotehnika može se koristiti samo u razdoblju od 27. prosinca do 2. siječnja, no ni tada se ne smije koristiti u zatvoreni prostorima ili na prostoru gdje se okuplja veći broj građana.

Policija poziva roditelje da djeci mlađoj od 14 godina ne kupuju pirotehniku, da vode brigu o sigurnosti djece i pobrinu se da ne koriste pirotehnička sredstva jer im mogu trajno narušiti zdravlje. Uz to pozivaju roditelje da razgovaraju  s djecom i ukažu im na moguće štetne posljedice, te da svojim primjerom pokažu djeci kako se blagdani mogu proslaviti i bez pirotehnike.

‘Suzdržite se od uporabe pirotehnike i na taj način kreirajte mirno i sigurno okruženje za vašu obitelj, prijatelje, susjede u vašem kvartu’, poručili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Objava Podržavate li? Od danas je dopuštena uporaba pirotehničkih sredstava pojavila se prvi puta na V'Gradu.