Prijava

Vaša prijava

Veliki planovi Vatrogasne Zajednice Grada Velike Gorice za 2024. godinu – jačanje kapaciteta i veća sigurnost

[]

U petak, 22. prosinca 2023. godine, Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice održala je svoju 37. redovnu sjednicu skupštine. Sjednica je bila ključna za usmjeravanje budućih aktivnosti zajednice, s posebnim fokusom na financijski plan i plan rada za nadolazeću 2024. godinu.

U 2024. godini, Vatrogasna zajednica nastavlja s jačanjem svojih kapaciteta kroz kontinuirano osposobljavanje svojih članova. Veliki naglasak stavlja se na vatrogasna zvanja i specijalnosti, pri čemu su planirana nova osposobljavanja koja će uključivati spašavanje iz dubina i visina te vođenje i zapovijedanje na razini 1. Ova nova osposobljavanja predstavljaju značajan korak naprijed u unaprjeđenju vještina i sposobnosti vatrogasaca.

Jedno od najvećih ulaganja za 2024. godinu, kao i u prethodnoj 2023., jest nabava vatrogasnog vozila autocisterne. Ovo ulaganje ključno je za povećanje efikasnosti i brzine odgovora na intervencije, kao i za osiguranje bolje opremljenosti vatrogasaca u obavljanju njihovih vitalnih zadataka.

Tijekom 2023. godine, profesionalne i dobrovoljne operativne postrojbe Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice odradile su impresivnih preko 750 intervencija. Ovaj broj intervencija svjedoči o visokom stupnju angažmana i posvećenosti vatrogasaca zajednice, kao i o njihovoj spremnosti i sposobnosti da odgovore na različite izazove i hitne situacije.

Sjednica skupštine bila je prilika ne samo za pregled dosadašnjih postignuća već i za usmjeravanje budućih aktivnosti. Kroz predstojeću godinu, Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice nastavlja snažno s radom na unaprjeđenju svojih kapaciteta, pružajući sigurnost i zaštitu svojim građanima.

Objava Veliki planovi Vatrogasne Zajednice Grada Velike Gorice za 2024. godinu – jačanje kapaciteta i veća sigurnost pojavila se prvi puta na V'Gradu.