Prijava

Vaša prijava

“Najpijaniji” vikend vozač napuhao 0,69 promila, pa ostao bez vozačke

[]

Tijekom vikenda, od 5. do 8. siječnja velikogorička policija provela je akciju „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ te tom prilikom utvrdila deset ciljanih prekršaja.

  • 1 prekršaj vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
  • 7 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
  • 1 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
  • 1 prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje

Također je utvrđeno i 20 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 30 prometnih prekršaja. Osim toga, iz policije dodaju kako su se tijekom vikenda dogodilo 12 prometnih nesreća, srećom sve samo s materijalnom štetom.

“Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa. Nije bilo privedenih ni uhićenih vozača”, navode iz goričke policije.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je kod 34-godišnjaka koji je zaustavljen u nedjelju,7. siječnja u centru grada:

“U nedjelju, 07. siječnja, u 01,27 sati, muškarac starosti 34 godina, upravljao je osobnim automobilom krećući se Trgom kralja Tomislava u Velikoj Gorici. Dolaskom do kbr.26 isti je zaustavljen i alkotestiran, kojom prilikom je utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 0,69 g/kg., umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. Istom je na mjestu događaja privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i isključen je i prometa a za počinjeni prekršaj mu je na mjestu događaja uručen Obavezni prekršajni nalog”, poručuju iz policije nakon provedene vikend akcije.

 

Objava “Najpijaniji” vikend vozač napuhao 0,69 promila, pa ostao bez vozačke pojavila se prvi puta na V'Gradu.


Godina Marka Marulića 2024.