Prijava

Vaša prijava

Kako napraviti savršen poslovni plan i ostvariti potpore HZZ-a? VEGORA donosi vodič s korisnim savjetima

[]

Razvojna agencija grada Velike Gorice (VEGORA) predstavlja temeljit vodič kroz proces prijave za potpore Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) za samozapošljavanje u 2024. godini. Ovaj program ima za cilj potaknuti nezaposlene osobe na pokretanje vlastitog poslovanja, pružajući financijsku podršku i stručno savjetovanje.

S obzirom na veliki broj upita usmjerenih na Potporu za samozapošljavanje ove godine djelatnici VEGORA  pripremili su Vodič kako bi Vaš Poslovni plan bio što bolje napisan.

– “Ukoliko se odlučite na pisanje poslovnog plana sami ili uz našu pomoć bitno je imati odgovore na tražena pitanja. U ovom jednostavnom vodiču, predstavljamo poslovni plan Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji je potrebno ispuniti za prijavu na mjeru samozapošljavanja. S obzirom da je poslovni plan dostupan samo putem portala e-građani, izvukli smo sva pitanja te dodali savjete koji bi vam mogli pomoći”, navode iz VEGORA-e i pozivaju vas da sve upute Vodiča detaljno pročitate ovdje.

Inače, potpore HZZ-a, za koje se možda želite prijaviti, podijeljene su u tri kategorije, ovisno o vrsti djelatnosti:

  1. Do 15.000,00 € za odjeljke prerađivačke industrije i građevinarstva.
  2. Do 10.000,00 € za odjeljke prerađivačke industrije i informacije i komunikacije.
  3. Do 7.000,00 € za razne druge odjeljke uključujući trgovinu, prijevoz, smještaj, obrazovanje, i druge​​.

Postupak prijave

Postupak prijave uključuje:

  1. Slušanje online HZZ radionice.
  2. Prikupljanje ponuda i dokumentacija.
  3. Izrada detaljnog poslovnog plana.
  4. Podnošenje zahtjeva putem online sustava​​​​.

Obveze korisnika potpore

Korisnici potpore dužni su održati poslovanje tijekom 24 mjeseca, namjenski utrošiti dodijeljena sredstva i ostvariti promet od najmanje 50% iznosa potpore u razdoblju od 24 mjeseca​​.

Savjeti za prijavu

Vegora ističe važnost detaljnog opisivanja poslovnog plana, uključujući vrstu proizvoda/usluge, lokaciju djelovanja, i detalje o planiranom zapošljavanju. Potrebno je također navesti informacije o ulaganju sredstava HZZ-a i drugih izvora financiranja​​.

Objava Kako napraviti savršen poslovni plan i ostvariti potpore HZZ-a? VEGORA donosi vodič s korisnim savjetima pojavila se prvi puta na V'Gradu.