Prijava

Vaša prijava

['dinamo', 'hnk gorica', 'Maksimir', 'utakmica']

U 21. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige (HNL), Dinamo Zagreb je ostvario važnu pobjedu nad Goricom, pobijedivši s 2-0 na svom terenu u Maksimiru. Ova pobjeda Dinamu donosi dragocjene bodove u trci za vrh ljestvice, smanjujući zaostatak za drugoplasiranim Hajdukom na svega dva boda, uz utakmicu manje.

Golove za Dinamo postigli su Martin Baturina i Dario Špikić, u 33. i 73. minuti susreta, pokazujući učinkovitost i snagu napada Dinama. Zapisao bi Dinamo možda i veću pobjedu da nije bilo izvanredne obrane vratara Gorice, Ivana Banića, koji je zabilježio čak 13 obrana.

Iako je Dinamo dominirao u posjedu lopte od samog početka, Gorica je pružila solidan otpor, posebno u prvom poluvremenu, gdje su “Modri” imali teškoća u probijanju njihove obrane. Povećanje prednosti za Dinamo u prvom poluvremenu spriječio je Banić svojim obranama, a Gorica je imala nekoliko prilika za kontranapade koje nisu uspjele rezultirati golom.

Dinamova pobjeda mogla je biti i uvjerljivija s obzirom na broj stvorenih prilika i dominaciju u igri. Međutim, Gorica, unatoč porazu, pokazala je borbenost, a Ivan Banić posebno se istaknuo svojim vrhunskim obranama, što je možda i spasio Gorica od većeg poraza.

Ovaj susret potvrđuje Dinamovu odlučnost da nastavi borbu za naslov prvaka, dok Gorica nastavlja tražiti načine za preokret u sezoni nakon četiri uzastopna poraza i šest kola bez pobjede. Dinamo će se nadati da će iskoristiti svoju utakmicu manje kako bi preuzeo vodeću poziciju, dok će Gorica morati rješavati svoje probleme kako bi se izvukla iz donjeg dijela tablice.

Objava pojavila se prvi puta na V'Gradu.