Prijava

Vaša prijava

TUROPOLJSKI FAŠNIK Inovativna ekipa DVD-a Vrbovo uprizorila ‘Petek na Gorice’ i odnijela pobjedu

['115. turipoljski fašnik', 'DVD Vrbovo', 'krešimir ačkar', 'Petek na Gorice', 'pleme hula hula', 'turopoljski fašnik']

Šarena fašnička povorka i ove je godine prodefilirala našim gradom i to po 115. put!

Svojim maskama došlo se predstaviti 19 grupa koje su pristigle iz okolice, ali bilo je i onih koji su došli iz drugih županija, pa čak i drugih država – imali smo grupe iz Slovenije i Bugarske koje su u ovoj veseloj povorci predstavile dio svoje kulture i fašničkih običaja malim i velikim Velikogoričanima.

Bilo je tu svakojakih maski; onih inspiriranih najgledanijim filmovima, tradicionalnih maski, do onih koji su išli ‘ziheraški’ i na šaljiv način prisjetili Goričane ‘kak je to negda bilo na Gorice’, a uz goste iz Bugarske, Slovenije, Dugog sela i Petrijaneca, u fašničkoj povorci sudjelovao je Plesni klub Barbara, Puhački orkestar DVD-a Velika Gorica, Cheerleading klub Vegasice, Društvo žena Novo Čiče, Grupa Velika Gorica, KUD Ščitarjevo, KUD Slavuj Bukevje, Gimnazija Velima Gorica, KUD Rodna Gruda, VG Dame, KUD Gradići, KUD Velika Mlaka, KUD Vrhovje, Gimnazija Velika Gorica, DVD Vrbovo, FA Turopolje te Udruga Vukovina u srcu.

Iako su sve fašničke grupe vidno oduševile publiku te pokazale svoje nevjerojatno interesantne i inovativne maske i performanse, titulu najboljih od najboljih odnijelo troje najkreativnijih.

Prvo mjesto za najbolju masku na 115. Turopoljskom fašniku osvojila je grupa “Petek na Gorice” – DVD Vrbovo!  Drugo mjesto pripalo je grupi “Iz dalekih mora, na vodenom valu, ostavile srce na vukovinskom žalu” – Vukovina u srcu, dok je treće mjesto osvojila grupa “Barbie” – VG Dame!

Specijalna nagrada žirija otišla je u ruke učenika velikogoričke Gimnazije, Čičkim suncokretima i Afričkom plemenu HULA HULA koji su na Turopoljskom fašniku punih 25 godina!

Uz prisutnost pajceka, luka, žira te naših dragih Princa i Princeze Fašnika, voditelj Mario Petreković pobrinuo se za odličnu atmosferu, a sve je pomno pratio i stručni žiri. Gradonačelnik Krešimir Ačkar izrazio je zadovoljstvo održavanjem dugogodišnje tradicije te brojem okupljenih sugrađana:

“Turopoljski fašnik oduvijek je bio pokazatelj bogatog društvenog života u Turopolju. Upravo zahvaljujući našim udrugama i društvima imamo uvijek zanimljive skupine u fašničkoj povorci. Kroz ovakve manifestacije odražava se naš lokalni identitet, čuva kulturna baština i pozitivan duh zajednice“, poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Novina je ove godine bilo vrijeme paljenja Princa Fašnika koje se održalo nakon same povorke, čime je završila Fašnička Republika.

Glazbeni program uz grupu Viking i Turbo X nastavio je zabavljati publiku sve do kasnih večernjih sati, a vrhunac večeri bio je uz karnevalski koncert Indire Forze!

Objava TUROPOLJSKI FAŠNIK Inovativna ekipa DVD-a Vrbovo uprizorila ‘Petek na Gorice’ i odnijela pobjedu pojavila se prvi puta na V'Gradu.