Prijava

Vaša prijava

Imate li ovakvu kovanicu od 2 eura? Mogli biste zaraditi 2 tisuće eura!

[]

Kovanica od 2 eura s likom Grace Kelly, izdana 2007. godine u spomen na princezu, postala je jedan od najtraženijih kolekcionarskih predmeta!

Ovo posebno izdanje kovanice prodavano je za 120 eura prilikom prvog izdavanja, no danas njena vrijednost doseže otprilike 2.000 eura​​. Kovanica je postala izuzetno vrijedna zbog svoje male naklade od samo 20.001 primjerka (20.000 u distribuciji dok je jedan primjerak bio namijenjen njenom sinu, princu Albertu), što je najmanja naklada među svim komemorativnim kovanicama od 2 eura izdanim između 2007. i 2014. godine​​.

Grace Kelly bila je američka glumica, dobitnica Oscara, koja je 1956. godine postala princeza Monaka udavši se za princa Rainiera III. Njezina iznenadna smrt 1982. godine u 52. godini života, nakon posljedica prometne nesreće, duboko je pogodila javnost. Kovanica od 2 eura s njezinim likom, koja je izdana u čast 25. obljetnice njene smrti, pružena je u luksuznoj kaseti i ima nominalnu vrijednost od 2 eura, ali njezina stvarna tržišna vrijednost znatno je veća​​​​.

Gotovo ju je nemoguće pronaći među uobičajenim kovanicama u novčaniku. Ako planirate dodati ovu kovanicu u svoju kolekciju, preporučuje se obratiti profesionalnim prodavačima kako biste izbjegli mogućnost nabavke krivotvorine. Također, važno je napomenuti da kovanica nije izdana s certifikatom autentičnosti, stoga budite oprezni ako vam se ponudi takav dokument prilikom kupnje​​!

S obzirom na njezinu povijesnu i sentimentalnu vrijednost, kao i izuzetno ograničenu dostupnost, kovanica od 2 eura s likom Grace Kelly ostaje jedan od najprestižnijih predmeta za kolekcionare diljem svijeta.

Također, ako u novčaniku imate primjerak kovanica od primjerice 25 kuna iz jubilarne 2000. godine – mogli biste ponešto zaraditi! Prodaju se od 20 do 120 eura, ovisno o motivu!

 

Objava Imate li ovakvu kovanicu od 2 eura? Mogli biste zaraditi 2 tisuće eura! pojavila se prvi puta na V'Gradu.