Prijava

Vaša prijava

Malom Bunom alkoholiziran i bez vozačke vozio neregistrirani auto

[]

Jučer, 25. veljače, u 00,05 sati, policijski službenici su u Maloj Buni zaustavili vozača koji je alkoholiziran vozio neregistrirani automobil.

Naime, nadzorom je utvrđeno kako je 48-godišnji muškarac vozilom upravljao s čak 3,25 g/kg alkohola u organizmu.

Kao da to nije bilo dovoljno, utvrđeno je i kako je upravljao vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje (ukinuta vozačka dozvola, negativni prekršajni bodovi).

Alkoholizirani vozač uhićen je, smješten u posebne prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva te istog dana uz Optužni prijedlog prepraćen na Općinski sud – prekršajni odjel.

Upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola

Upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga je prekršaj za kojeg su propisane  novčane kazne koje rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi, pa su kazne u rasponu od 90 sve do 2.650 eura, a za razinu alkohola iznad 1.5 promila propisana je i kazna zatvora u trajanju do 60 dana.

Kažnjivo je i odbijanje vozača na ispitivanje prisustva alkohola ili droga u organizmu i to novčanom kaznom  od 1.320 do 2.650 eura, a vozaču se može izreći i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima.

Uz novčane kazne izriču se zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom i negativni prekršajni bodovi.

Kazna za vožnju neregistriranog automobila iznosi oko 260 eura, a ako je vozilo pritom i neosigurano, onda se kazna penje od 660 do 6.630 eura!

Također, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, novčanom kaznom u iznosu od 1320 do 2650 eura ili kaznom zatvora do 60 dana, kaznit će se za prekršaj osoba koja u prometu na cesti upravlja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Vozaču koji je pravomoćnom odlukom o prekršaju proglašen krivim za prekršaj izreći će se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od:

1) najmanje šest mjeseci, ako je prekršaj počinjen drugi put,
2) najmanje 12 mjeseci, ako je prekršaj počinjen treći odnosno svaki sljedeći put.

Vozaču motornog vozila se u evidenciju upisuje šest negativnih prekršajnih bodova ako je pravomoćnom odlukom o prekršaju proglašen krivim za prekršaj

Objava Malom Bunom alkoholiziran i bez vozačke vozio neregistrirani auto pojavila se prvi puta na V'Gradu.