Prijava

Vaša prijava

Radovi na izgradnji škole u punome su jeku, Dubranec dobio novu vizuru

['Dubranec', 'PŠ Dubranec', 'škola dubranec']

Područna škola Dubranec polako, ali sigurno dobiva svoj oblik!  Radovi su u punome jeku, a do jeseni će biti spremna za svoje učenike, uključujući i 16 prvašića koji će po prvi puta sjesti u nove školske klupe.

Podsjetimo, škola je pretrpjela velika oštećenja u potresu koja se nisu mogla sanirati pa je škola srušena, a njeni učenici i djelatnici bili su primorani organizirati nastavu u susjednom mjestašcu Bukovčaku.

Osim nove, veće i modernije škole, mještani će dobiti i vrtić koji se gradi u sklopu škole, a koji će moći primiti jednu vrtićku skupinu. Velika je to stvar za Dubranec, malo i mirno mjesto nadomak Velike Gorice u koje se nakon potresa doselilo puno mladih i obitelji s djecom.

– Nakon uređenja Doma, asfaltiranja, rasvjete, veseli nas napredak radova na školi, a posebice to što ćemo po prvi puta dobiti vrtić. Zahvaljujem Gradu i gradonačelniku na sve što su učinili za naš Dubranec koji je unazad posljednjih nekoliko godina dobio potpuno novu vizuru! – poručuje predsjednik MO Željko Hrvojić.

Emotivno je bilo gledati rušenje škole, a još je emotivnije gledati njenu ponovnu gradnju, poručila je voditeljica PŠ Dubranec Irena Meštrović:

– Sretna sam jer su nam iz Grada dali priliku da napravimo i uredimo školu po mjeri učitelja i djece što nas posebno veseli, a sama ideja vrtića u sklopu škole je idealna jer je to normalni prirodni slijed, da djeca nakon predškolskog odgoja odmah krenu i s osnovnoškolskim obrazovanjem.

– Svi se nažalost sjećamo rušenja škole koja je trebala biti uklonjena nakon što je uslijed razornog potresa dobila crvenu oznaku. Sretni smo što danas svjedočimo radovima na njenoj ponovnoj izgradnji, koji bi trebali završiti ovo ljeto pa bi od jeseni djeca trebala ponovo krenuti u školu koja će biti u potpunosti obnovljena i biti veća nego što je bila ona stara škola. Od jeseni, osim što će imati razrednu nastavu krenut će se i s predškolskim odgojem – poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar dodajući kako je zadovoljan tijekom radova.

-Veselim se u ime svih svojih kolega, kolegica, roditelja i djece cijelog kraja, što će nova škola početi s radom s novom školskom godinom. Zahvaljujem Gradu i gradonačelniku što nas podupire i što je potaknuo da se ova školica izgradi i ovaj kraj razvije u onom lijepom smjeru u kojem bi se trebao razvijati. Povećava se broj školaraca, bit će opremljenija i modernija od prijašnje -istaknula je Monika Brleković, ravnateljica OŠ Eugena Kvaternika pod koju pripada PŠ Dubranec.

Izgradnja nove škole i vrtića nije samo veliki infrastrukturni projekt već simbol neumorne predanosti mještana koji od svog Dubranca nisu odustali kada je bilo najteže već unazad nekoliko godina, u suradnji s Gradom, od njega napravili mjesto po mjeri svakog stanovnika.

 

Objava Radovi na izgradnji škole u punome su jeku, Dubranec dobio novu vizuru pojavila se prvi puta na V'Gradu.