Prijava

Vaša prijava

Svečani koncerti u povodu 50. obljetnice postojanja Umjetničke škole Franje Lučića

['Umjetnička škola Franje Lučića']

Umjetnička škola Franje Lučića slavi pedesetu obljetnicu postojanja, a tim povodom pripremili su čak tri svečana koncerta koji će se održavati od danas, 25. ožujka do srijede 27. ožujka. Ulaz na sve koncerte je slobodan!

Bit će izveden niz točaka, objedinjen nazivom Lučić 50. Riječ je o projektu koji je pokrenula i osmislila profesorica Ana Šedlbauer, a pridružili su joj se profesori Marko Bertić, Jasna Čižmek Tarbuk i Irena Paulus. Projekt Lučić 50 koncipiran je kao kolaž autorskih skladbi učenika srednje glazbene škole, inspiriranih skladbama Franje Lučića, a izrađenih pod mentorstvom profesorice Šedlbauer i profesora Bertića. Učenici- skladatelji su: Tin Likan Kelentrić, Mihael Jaroš, Andro Zidar i Nikola Čunčić, a njihove skladbe nose naslove Lučićevih izvornih kompozicija: „Spi jalšina”, „Djevojačka tuga”, „Na okancu” i „Tkeš si fletno”. Uz autorske skladbe učenika glazbene škole „Franjo Lučić”, plesat će najbolji plesači i plesačice plesne škole „Franjo Lučić”. Maštovitu koreografiju inspiriranu glazbom učenika osmislila je njihova profesorica Jasna Čižmek Tarbuk – poručuju iz Škole.

Program današnjeg koncerta:

 

Objava Svečani koncerti u povodu 50. obljetnice postojanja Umjetničke škole Franje Lučića pojavila se prvi puta na V'Gradu.