Prijava

Vaša prijava

Izložba malih Hribarovaca pod nazivom ‘Veliki i mali umjetnici’

['dom kulture', 'Galženica', 'Jadranka Jelisavac', 'OŠ Nikole Hribara', 'Veliki i mali umjetnici', 'vesna stipić']

Vrijedni učenici 1.a i 1.d razrednih odjela Osnovne škole Nikole Hribara zajedno sa svojim učiteljicama Vesnom Stipić i Jadrankom Jelisavac ove školske godine uključeni su u međunarodni projekt „ U svijetu likovnih umjetnika 6“ autorica Nevenke Dimač i Sandre Vuk.

– Potaknuti ciljevima i zadatcima projekta istraživačkim metodama upoznali su život i umjetničko stvaralaštvo poznatih svjetskih i domaćih slikara kao što su Piet Mondrian, James Rizzi, Takashi Murakami, Vasilij Kandinski, Paul Klee, Pablo Picasso, Giotto di Bondone, Vincent van Gogh, Josip Generalić te i sami stvarali mala umjetnička djela po uzoru na njih – poručuju učiteljice Vesna Stipić i
Jadranka Jelisavac.

Svaki od velikih umjetnika svojim likovnim jezikom i elementima stvaralaštva otvara prvoškolcima nove vidike u stvaranju slika i crteža.

Takav rad je samo mali korak prema razvoju kreativnosti, promatranja i opažanja umjetnosti oko sebe. Učenici su, uz mentorstvo svojih učiteljica, učili i uživali te ponosni na svoj rad dijele ga s građanima Velike Gorice.

Učenički radovi izloženi su u izlogu Područne knjižnice Galženica u Velikoj Gorici od 2. do 8. travnja 2024. pod nazivom Veliki i mali umjetnici.

– Dođite i pogledajte što su vrijedni i talentirani učenici pripremili – pozivaju učiteljice Vesna Stipić i
Jadranka Jelisavac.

Objava Izložba malih Hribarovaca pod nazivom ‘Veliki i mali umjetnici’ pojavila se prvi puta na V'Gradu.