Prijava

Vaša prijava

KRAVARSKO Tradicionalni 30. koncert Tamburaškog orkestra u čast hrvatskim braniteljima

['hrt', 'koncert', 'Kravarsko']

Ove nedjelje 28. travnja održat će se tradicionalni 30. koncert Tamburaškog orkestra HRT-a u čast hrvatskim braniteljima.

Koncert će se održati u crkvi Uzvišenja Svetog Križa Kravarsko s početkom u 18 sati.

Tradicija navedenog koncerta seže još od ratne 1992. godine kada su te ratne godine pripadnici topničke postrojbe B1, 153. brigade HV-a organizirali prvi koncert u suradnji sa Tamburaškim orkestrom HRT-a. Tradicija održavanja koncerta u čast hrvatskih branitelja nastavila se sve do 2021. godine. Zbog pandemije COVID-a i potresa koji je do neprepoznatljivosti oštetio crkvu Uzvišenja Svetog Križa u Kravarskom, održavanje koncerta je prekinuto. U iznimno kratkom vremenskom periodu izgrađena je nova župna crkva koja je i prije potresa bila simbol ne samo Općine Kravarsko, već i Vukomeričkih gorica.

Općina Kravarsko odlučila je nastaviti tradiciju održavanja koncerta koji ove godine ima nekoliko simbolika, naime, koncert će se održati u novoizgrađenoj župnoj crkvi, a ove godine obilježava se i jubilarni 30. koncert Tamburaškog sastava HRT-a u čast hrvatskim braniteljima.

 

 

Objava KRAVARSKO Tradicionalni 30. koncert Tamburaškog orkestra u čast hrvatskim braniteljima pojavila se prvi puta na V'Gradu.