Prijava

Vaša prijava

Mještani Čičke Poljane dočekali izgradnju novog mosta!

['čička poljana', 'drveni most', 'MOST', 'poljana čička']

Na radost mještana započela je izgradnja dugoočekivanog mosta u mjestu Poljana Čička! Mještani ovime krate put prema centru grada za 2 kilometra, a važan je i operativcima kada je važno reagirati u što kraćem vremenskom roku.

Investicija je vrijedna 1,2 milijuna eura, izvođač radova je CIGLENICA d.o.o. iz Zaprešića prema projektu PROJEKTLABA d.o.o. iz Velike Gorice, a radovi će trajati 180 radnih dana.

Projektiran je armirani betonski most s tri rasponske konstrukcije s drvenom ogradom. Ukupna dužina svih raspona mosta je 58 metara, a širina 7,5 metara. Most se sastoji od jedne kolničke trake širine 3,6 metara i obostranih pješačkih staza širine 1,7 metara.

– Ovime će naši sugrađani imati dva kilometra kraći put u jednome smjeru prema Velikoj Gorici. Također, ovaj kraći put važan je i radi operativaca – poručuje gradonačelnik Krešimir Ačkar.

– Operativno, ovaj most puno nam znači prilikom intervencija, a treba dodati kako nam je on jedina veza za vrijeme poplava kada su ceste zatvorene. Velika je ovo stvar za naše mjesto, poručuju predsjednik MO Darinko Gučić i predsjednik DVD-a Čička Poljana Marijan Čehovec.

Iako će novi most biti betonski, veza sa starim mostom ostat će vidljiva u ogradama za pješake koje će biti drvene te čelične. Predviđene su u visini od 100 centimetara, odgovarajuće zaštićene zaštitnim premazima.

 

Objava Mještani Čičke Poljane dočekali izgradnju novog mosta! pojavila se prvi puta na V'Gradu.