Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica domaćin Retriver vikenda!

['retriver', 'retriver vikend']

Čak 600-tinjak retrivera ovog vikenda stiglo je u Veliku Goricu koja je domaćin Retriver vikenda, prvog takvog događaja u Hrvatskoj! Izložba, u sklopu koje je organiziran i edukativni program, održava se danas, 27. i sutra, 28. travnja u parku iza OŠ Eugena Kvaternika. Važno za napomenuti je kako je ulaz – besplatan!

Dvodnevna izložba uz velik broj pasa iz čak 33 zemlje svijeta donijela i edukativni program!

– Ono što nam je izuzetno bitno je pokazati djeci da se ne treba bojati pasa i da izlaganje pasa može biti itekako zabavno. Iz godine u godinu imamo natjecanje “Dijete i pas” i to je uvijek centar događanja na našim izložbama. Nadalje, vjerujemo da se i odrasli trebaju zabaviti, tako da ove godine organiziramo i senior handling – poručuje Dijana Tomašegović Nikolić, predsjednica Retriever kluba Hrvatska.

Retriveri su jedna od najomiljenijih i najrasprostranjenijih grupa pasa na svijetu, a poznati su po svojoj inteligenciji, druželjubivosti i odličnim sposobnostima za rad radi čega su idealni kućni ljubimci. Ova grupa uključuje nekoliko rasa, među kojima su najpoznatiji zlatni retriver, labrador retriver, flat-coated retriver, i curly-coated retriver.

Toliko nježni da u ustima mogu nositi sirovo jaje

Zlatni retriveri su poznati po svom blagom temperamentu i sposobnosti da “nježno drže” stvari u ustima, što znači da mogu nositi predmete bez da ih oštete. Ova posebnost često se testira nošenjem sirovog jajeta, što je zapravo popularan test kojim se pokazuje njihova nježnost i kontrola. Vlasnici često koriste ovaj test da demonstriraju kako je njihov pas pažljivo dresiran, da ne pritišće predmete prejako dok ih nosi.

Što se gleda kod ocjenjivanja?

– Gledaju se zubalo, visina, težina, rep, leđa, naravno gleda se i samo vladanje psa, poručuju organizatori.

 

Osim same izložbe pasa, danas još imate prilike prisustvovati prezentaciji Nosework kinološke discipline koja prikazuje kako iskoristiti istančan njuh pasa te poboljšati komunikaciju sa psom.

Ranije danas u suradnji s MUP-om održan je prikaz rada službenih pasa i njihova obuka, Udruga Indigo održala je predavanje o odgovornom vlasništvu, također, predstavljena je i socijalizacija, trening i rad pasa pomagača.

Sutra, 28. travnja od 9 do 16 sati također će se održavati izložba retrivera na koju je ulaz slobodan.

Objava Velika Gorica domaćin Retriver vikenda! pojavila se prvi puta na V'Gradu.