Prijava

Vaša prijava

INFO Dolazak na AIRVG2024 i parkiranje

['air show', 'air vg', 'airvg', 'zrakoplovni grad', 'zrakoplovni show']

Sljedeće subote, 11. svibnja, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske Grad Velika Gorica organizira AIRVG2024 – Zrakoplovni dan u Velikoj Gorici, zrakoplovnu priredbu koja će se uz suorganizaciju Međunarodne zračne luke Zagreb te potporu Ministarstva obrane Republike Hrvatske – Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, održati na Međunarodnoj zračnoj luci dr. Franjo Tuđman na prostoru tzv. starog terminala.

Podsjećamo kako je dolazak na ovaj događaj moguć samo uz prethodno osiguranu kartu.

Kako doći autobusom, gdje parkirati automobil?

Pozivamo posjetitelje da za dolazak na AIRVG2024 koriste javni prijevoz i uvedenu besplatnu autobusnu liniju iz Velike Gorice do terminala, a ukoliko dolazite automobilom da parkirate u označenim zonama slušajući upute redara. Ulaz na platformu AIRVG2024 moguć je samo uz prethodno osiguranu ulaznicu – poručuju organizatori.

Dvije autobusne linije iz Zagreba voze do Velike Gorice:
– ZET 268 – kreće s Glavnom kolodvora, polazak svakih 15 minuta, staje na ulazu u Veliku Goricu, 1 km od terminala
– ZET 290 – kreće s Kvaternikovog trga, polazak svakih 35 minuta (prolazi kraj terminala)

Besplatan AIRVG2024 shuttle bus vozi kružne linije po Velikoj Gorici s polascima svakih 15 minuta, sve od 11:30 do 18:30 sati, a zaustavlja se na označenim autobusnim stajalištima.

Karta autobusnih linija iz Zagreba se nalazi na poveznici, a niže na slici je prikazana trasa vožnje besplatnog AIRVG2024 autobusa.

Ukoliko dolazite vlastitim automobilom, upozoravamo da će servisna cesta između novog i starog terminala biti zatvorena, osim za javni prijevoz i zaposlenike. Za dolazak automobilom koristite isključivo ulaz od strane Velike Gorice!

Parkiranje na označenim parkiralištima je besplatno. Molimo da pratite upute redara koji će vas uputiti na parkirano mjesto. Više o rasporedu parkirališta kao i prometnoj regulaciji je prikazano na shemi niže.

AIRVG2024 svoja vrata posjetiteljima otvara u 12:00 sati te traje do 18:00 sati. Za ulaz na platformu sa zrakoplovima potrebna je ulaznica. Letački program Hrvatskog ratnog zrakoplovstva počinje u 15:00 sati.

Objava INFO Dolazak na AIRVG2024 i parkiranje pojavila se prvi puta na V'Gradu.