Prijava

Vaša prijava

Razmišljate o posvojenju? Posjetite Vikend posvojenja u Sisku

['adopta', 'posvojenje', 'vikend posvojenja u sisku']

Adopta, udruga za potporu posvajanju, ovog petka 10. i subote 11. svibnja organizira Vikend posvojenja u Sisku.

Taj će se program u okviru projekta Centar posvojenja održati u suradnji s Područnim uredom Hrvatskog zavoda za socijalni rad Sisak (PU HZSR-a Sisak), uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Sve počinje u PU HZSR-a Sisak u petak u 12.30 edukativnom radionicom Priprema djeteta za posvojenje. Ta je radionica namijenjena stručnjacima sustava socijalne skrbi.

U 17.30 na rasporedu je radionica za posvojitelje Kako s djetetom razgovarati o posvojenju. Na toj će se radionici pojasniti zašto je važno s djetetom razgovarati o posvojenju i dat će se upute kako taj razgovor prilagoditi dobi djeteta. Na radionicu su dobrodošli svi posvojitelji, bez obzira na dob djece.

Na isto mjesto u subotu u 9.30 mogu doći svi koji razmišljaju o posvojenju. INFOteka o posvojenju dat će im odgovore na pitanja među kojima su: „Tko sve može posvojiti?“, „Kome se javiti kada se odlučim za posvojenje?“, „Kako si olakšati proces posvojenja?“ i „Kako izgleda međudržavno posvojenje?“.

Posvojitelji će se u subotu od 9.30 do 13 sati moći uključiti i u individualno savjetovanje. Adoptini stručnjaci će ih saslušati i pomoći im savjetima u izazovima s kojima se nose.

Vikendi posvojenja organiziraju se po gradovima diljem Hrvatske jer je Adopta prepoznala potrebu za povećanjem regionalne ujednačenosti usluga namijenjenih posvojiteljskoj populaciji. Do sada su Vikendi posvojenja organizirani u Osijeku, Rijeci, Lovranu, Dubrovniku, Čakovcu, Zadru, Puli, Vukovaru, Koprivnici, Splitu i Slavonskom Brodu.

Program:

Vikend_posvojenja_Sisak_program.pdf (adopta.hr)

O Adopti:

Udruga za potporu posvajanju Adopta nevladina je neprofitna organizacija koju su osnovali posvojitelji i potencijalni posvojitelji. Cilj udruge je da u suradnji sa stručnjacima, institucijama i osobama iz prakse djeluje na stvaranju pozitivnog, ugodnog i podupirućeg okružja za obitelji nastale posvojenjem.

Objava Razmišljate o posvojenju? Posjetite Vikend posvojenja u Sisku pojavila se prvi puta na V'Gradu.