Prijava

Vaša prijava

Veliki uspjeh Velikogoričkih mališana: održane kvalifikacije za državnu smotru u usmenome pripovjedanju

[]

Održana je 6. Državna (pred)SMOTRA u usmenome pripovijedanju za djecu i mlade Logos 2024 s područja Velike Gorice. Osim kvalifikacije na državno natjecanje, glavni cilj predSMOTRE je što većem broju djece osigurati izravnu podršku i konstruktivne savjete profesionalnih pripovjedača/pripovjedačica.

Ove godine na predSMOTRI sudjelovala su i djeca iz DV Lojtrice kao i drugih velikogoričkih vrtića. Mali kandidati su za natjecanje trebali pripremiti pripovijedanje bajke ili priče (vlastite, autorske ili narodne) u trajanju do najviše 5 minuta.

Za odlazak na veliku državnu SMOTRU plasirao se Mihael Žagar iz vrtića DV Lojtrica, koji se dalje natjecao pod mentorstvom odgojiteljice Lane Pešl. Dječak je svojom interepretacijom Hrvatske tradicijske priče Pjetlićeva družina oduševio žiri i prisutne.

 

Foto: DV Lojtrica

 

SMOTRA u Varaždinu (masterclass) odvijala se u dva dijela posebno za djecu i mlade te za mentore, i to u ponedjeljak 22. travnja 2024.

Cilj smotre je njegovati tradicijsku baštinu te kulturu govorenja i slušanja pomoću pripovijedanja (storytelling) kao i poticati usmeno jezično izražavanje, pripremanje mladih za javni nastup i njegovati i poticati kulturu govorenja te slušanja (međusobnog uvažavanja).

Mladi pripovjedači su tijekom masterclassa imali grupnu i individualnu edukaciju te su se pripremali za završni grupni pripovjedni nastup.

Djeca su nakon održanih sjajnih završnih nastupa nagrađeni slikovnicama kao i zahvalnicama za sudjelovanje.

Objava Veliki uspjeh Velikogoričkih mališana: održane kvalifikacije za državnu smotru u usmenome pripovjedanju pojavila se prvi puta na V'Gradu.