Prijava

Vaša prijava

Vikend akcija policije: pojačan nadzor prometa diljem zagrebačke županije

['alkotest', 'policija', 'promet', 'PU zagrebačka']

Tijekom vikenda, od 10. do 13. će se na području zagrebačke županije policija provoditi pojačan nadzor nad motornim vozilima s naglaskom na vožnju nedozvoljenom brzinom i vožnju pod alkoholiziranim stanjem.

Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima te nepropisnog prijevoza djece te ostalih prometnih prekršaja kao što su nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaji vozača prema pješacima, nepropisna uporaba mobitela u vožnji i drugi prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Posebna pozornost pri obavljanju nadzora biti će na modalitetima mjerenja brzine motociklista i sankcioniranju takvih prekršaja.

Cilj akcije je povećanje razine sigurnosti u prometu te je usmjerena na sprječavanja najtežih prometnih prekršaja uz poseban naglasak na prekršaje nepropisne brzine kretanja motocikala i vozila, prolazaka na znak crvenog svjetla ili više uzastopnih prolazaka, nekorištenja zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima, isteka važenja prometne dozvole i neregistriranih vozila, upravljanja prije stjecanja prava na isto, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica na motociklima te na prekršaje tehničke neispravnosti vozila.

U provedbi akcije koristit će se i uređaji za mjerenje razine buke.

Objava Vikend akcija policije: pojačan nadzor prometa diljem zagrebačke županije pojavila se prvi puta na V'Gradu.