Prijava

Vaša prijava

Sve je spremno za današnji AIRVG; evo što trebate znati

['airvg', 'airvg ulaznice', 'airvg2024', 'događanja', 'pleso']

Ulaznice su podjeljene, avioni zglancani, piste formirane i sve čeka na oduševljene posjetitelje ovogodišnjeg AIRVG-a. Donosimo nekoliko informacija na koje bi trebali računati kako biste imali što ljepši provod.

Ulaz za posjetitelje se otvara u 12 sati i dopušten je samo osobama s kartom. E-karte ne morate imati fizički isprintane, dovoljno ju je imati u digitalnom obliku. Djeca u pratnji roditelja ne trebaju dodatne ulaznice, ali roditelji djecu vode na vlastitu odgovornost. Na ovom događaju bit će velika gužva i pojačana buka koja može uzrokovati psihofizičke smetnje djeci. Na stajanci nije dozvoljena konzumacija hrane i pića.

Ulaznice su prenosive – nakon vašeg izlaska istom ulaznicom može ući druga osoba. Dozvoljeno je ulaziti i izlaziti s platforme u druge zone AIRVG2024, no svaki puta morate pokazati kartu redarima. Entrio karte s QR kodovima moraju se očitati i pri izlazu kako bi karta bila funkcionalna za ponovni ulazak.

Zatvoren promet i parkiranje

Prometnica između novog i starog terminala bit će zatvorena izuzev javnog prijevoza i zaposlenika na prostoru zračne luke. Osiguran je besplatan parking na ulazu prema starom terminalu uz obavezan dolazak iz smjera Velike Gorice (iz ZG preko Domovinskog mosta ne skrenuti na novi terminal nego produžiti do VG), a izlaz s parkirališta jednosmjeran. Na asfaltirana parkirališta bit će propuštene osobe s invaliditetom za što redaru trebaju predočiti ulaznicu te vozilo treba biti propisno označeno.

Foto: AIRVG

Uvedena je posebna kružna linija po Velikoj Gorici koja staje na autobusnim stajalištima linije 268 – velikogorički busevi besplatno će vas prevesti do AIRVG2024, imaju polaske svakih 15 minuta.

Foto: AIRVG

Hranu i piće moći ćete kupiti na nekoliko lokacija, međutim strogo je zabranjenu unošenje hrane i pića na platformu i na stajanci jer ambalaža može biti usisana u motore zrakoplova.

Redari će pregledavati ruksake i torbe, a zabranjeno je unositi sklopive stolice, kišobrane/suncobrane, prenosive hladnjake, romobile i slične glomazne stvari. Na platformi nema hladovine pa osvježenje i hladovinu potražite ispred i u terminalu.

Za buduće vojne pilote, u 13 sati kreće panel rasprava “Kako postati vojni pilot”, a Letački program počinje u 15 sati te uključuje sljedeće točke:

  • 15:00-15:25 “Krila oluje” –  Akro grupa u zrakoplovu 6xPC-9
  • 15:30-15:40 Solo display u zrakoplovu Z242L
  • 15:45-16:05 “Pilot rescue” – združena vježba ZSS u letjelicama UH-60M i 2xOH-58D
  • 16:20-17:00 Zajednički nastup u MIG-21 i C3R-EC
  • 17:20-17:30 nastup u letjelici B-206JR
  • 17:55-18:00 “Krila Oluje” – Akro grupa u zrakoplovu 6xPC-9

Iz organizacije poručuju, budite oprezni-riječ je o prostoru aktivne zračne luke. Obvezni ste slušati upute službenih osoba. Očekujte gužve i zastoje na prilaznim prometnicama, osobito od 14 do 15 sati.

Ponavljamo, računajte na pojačanu buku koja može uzrokovati psihofizičke reakcije djece i osjetljivih osoba.

 

Objava Sve je spremno za današnji AIRVG; evo što trebate znati pojavila se prvi puta na V'Gradu.