Prijava

Vaša prijava

Veliki hod od Zagreba do Petrinje s ciljem prikupljanja sredstava za UZV štitnjače; hodače u Velikoj Gorici ugostio zamjenik gradonačelnika

['dobrotvorna akcija', 'Hrvatska udruga za bolesti štitnjače', 'rak štitnjače', 'Velika Gorica']

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače organizirala je javnozdravstvenu akciju „Korak po korak Zajedno-Zagreb-Petrinja“. Sudionici su hodali od Zagreba do Petrinje kako bi prikupili sredstva za UZV štitnjače. U Velikoj Gorici je hodače se okrjepom dočekao zamjenik gradonačelnika Neven Karas.

Među sudionicima je bila i predsjednica Udruge, Verica Mešić, koja je pojasnila kako s prijateljima i članovima udruge hoda s ciljem s ciljem prikupljanja sredstava za Ultrazvučni color Doppler. Mešić je i sama iskusila tegobe karcinoma štitnjače, a u Udruzi volontira već 14 godina kako bi potporom i podizanjem svjesti pomogla oboljelima. Istaknula je kako oboljele osobe nakon primitka loših vijesti često tonu u depresiju, obuzme ih strah i nerijetko se ne mogu sami nositi s dijagnozom. Izuzetno su im potrebni topla riječ i ohrabrenje te stručna pomoć.

 

Zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Neven Karas se nakon hoda susreo s volonterima-hodačima u prostorijama Informativnog turističkog centra. Ovogodišnjem izdanju akcije se rekreativnim trčanjem pripadnika hitnih službi i građana 10. veljače u Slavonskom Brodu pridružilo i Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH.

Prema podacima Hrvatske udruge za bolesti štitnjače, Hrvatska je jedna od zemalja s najvišom godišnjom incidencijom karcinoma štitnjače u svijetu s omjerom od 10 oboljelih na 100 tisuća stanovnika godišnje.

Objava Veliki hod od Zagreba do Petrinje s ciljem prikupljanja sredstava za UZV štitnjače; hodače u Velikoj Gorici ugostio zamjenik gradonačelnika pojavila se prvi puta na V'Gradu.