Prijava

Vaša prijava

Divljao na motoru bez važeće vozačke dozvole; bježeći od policije vozio slalome i prolazio kroz crveno

['prekoračenje brzine', 'prekršaj', 'PU zagrebačka']

Nekoliko kaznenih djela počinio je 31-godišnjak vozeći se na motociklu riječkih registarskih oznaka na području Velike Gorice. Naime, optuženi je vozio nedozvoljenom brzinom od 115km/h u naselju gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 70 km/h. Oglušio se na pokušaj zaustavljanja policijskog službenika putem svjetlosnih i zvučnih znakova te povećao brzinu kretanja s namjerom da pobjegne.

Okrivljeni vozač ugrožavao je promet vozeći slalome, zanemarujući prometne znakove  i prolazeći kroz crveno svijetlo te pretjecanjem vozila.

Motociklist je zaustavljen u Ulici Rudolfa Fizira, kada je utvrđeno da upravlja tehnički neispravnim motociklom (nema prednje pokazivače smjera, nema osvrtna ogledala, na motociklu je ugrađen neoriginalni ispušni sustav koji nije upisan u prometnu dozvolu), a posebnim pravilnikom su navedeni nedostaci kategorizirani kao opasni.

Također, za vrijeme vožnje nije imao vidljivo istaknutu registarsku pločicu, upravljao je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom odnosno bez položenog vozačkog ispita “A” kategorije, dok mu je za ostale kategorije vozačka dozvola ukinuta radi prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova.

Vozač je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je nakon ispitivanja određeno zadržavanja u trajanju od 15 dana, nakon čega će se nastaviti prekršajni postupak.

Objava Divljao na motoru bez važeće vozačke dozvole; bježeći od policije vozio slalome i prolazio kroz crveno pojavila se prvi puta na V'Gradu.