Prijava

Vaša prijava

Tužna sudbina umiljatog Drageca: više od godinu dana u azilu i ne nazire se kraj

[]

Štićenici skloništa Sigurna kućica u Velikoj Gorici uglavnom se udomljavaju nakon nekoliko tjedana ili mjeseci, međutim boravak milog psa Drageca u hladnom boxu ulazi u drugu godinu. Zašto još nije udomljen, nije jasno ni volonterima, a ponajviše njemu.

Dragec je u sklonište Sigurna kućica došao u lošem stanju, preplašen, ali impozantnog izgleda, poručuju volonteri skloništa.

-Kad je došao u sklonište prvo smo primijetili njegovu ljepotu i snagu, jer Dragec je pojava, dodaju.
Tada je nosio ime Napoleon, međutim kako se opuštao i postajao ogromna maza, nadjenuto mu je ime Dragec-jer je beskrajno drag!

Foto: Sigurna kućica

Dragec je spreman za svoje zauvijek ljude. Čipiran je, kastriran i cijepljen te je položio Alfa Canis školicu za socijalizaciju sa odličnim uspjehom i uz pohvalu trenera. Lijepo se slaže s drugim psima i obožava igru s njima, osobito štencima. U početku je nepovjerljiv, ali brzo se opusti i potpuno zavoli i veže se za osobu.

 

Znaju ga svi volonteri skloništa te je nekoliko puta bio preuzet na privremeni smještaj preko vikenda kada bi ga vodili na izlete. Dragec je tada uživao u prirodi, slobodi i druženju s novim psećim prijateljima, no uvijek se vraćao svom plišanom medi u hladnom boxu i osjećaju napuštenosti.

 

Foto: Sigurna kućica Facebook

Dragec je pesonja u tipu staforda. Ima šest godina i slaže se sa svim psima, no brani svoje. Iako je Dragec velika maza, dobar, umiljat, poslušan i pametan, potreban mu je odgovoran i savjestan vlasnik koji zna kako s Dragecovom energijom i vitalnosti. Nije ljubimac za obitelji kojima bi bio prvi pas.

Ukoliko želite upoznati, prošetati ili udomiti Drageca javite se na Facebook stranicu skloništa ili dođite u Jagodno 113a,Velika Gorica, od 11 do 17h.

Dragec će vas dočekati s najljepšim osmijehom i svojom patkicom!

Foto: Sigurna kućica Facebook

Objava Tužna sudbina umiljatog Drageca: više od godinu dana u azilu i ne nazire se kraj pojavila se prvi puta na V'Gradu.