Prijava

Vaša prijava

Hribarovci na Knjižnoj Booki

['booka', 'brlicka', 'ivana brlić mažuranić', 'književna booka', 'Marija Patrlj', 'OŠ Nikole Hribara']

Učenici, profesorice i knjižničarke iz naše Osnovne škole Nikole Hribara sudjelovali su na ovogodišnjoj manifestaciji Knjižna Booka, koja se održala u velikom predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Ovom svečanošću knjige i čitanja, koju organizira Hrvatska udruga školskih knjižničara, obilježava se Međunarodni dan dječje knjige, koji se pak obilježava na dan rođenja Hansa Christiana Andersena. Ove godine manifestacije je bila posvećena i 150. obljetnici rođenja Ivane Brlić-Mažuranić, koju volimo zvati hrvatskim Andersenom.

Profesorica Marija Patrlj prigodno se predstavila u ulozi Brlićke, u čast Ivane Brlić-Mažuranić, dok je njen 6.a razred pod vodstvom profesorice Antonije Vadžić prezentirao lektirni projekt “Čitanje ne boli” prilikom čega su učenici na zanimljiv i edukativan način predstavili svoje radove, pokazujući razumijevanje i kreativnost u promicanju književnosti.

Učenica 5. razreda Dora Janjatović i učenica 7. razreda Emily Osmanagić sudjelovale su u literarnom natječaju “Svijet kao začarana šuma”.

Školske knjižničarke, Josipa Radočaj i Željka Markuz Greč, također su sudjelovale na manifestaciji koja njeguje knjige i čitanje; Josipa je organizirala izložbu posvećenu Ivani Brlić-Mažuranić, dok je Željka odabrala učenike koji su sudjelovali u književnom kvizu Halabooka, čime su dodatno promicali kulturu čitanja među vršnjacima.

Manifestacija Knjižna Booka pružila je priliku za slavljenje književnosti i poticanje ljubavi prema čitanju, gdje su učenici mogli pokazati svoje talente i naučeno znanje kroz različite kreativne izraze. Osim toga, ovaj događaj je bio i prilika za učenike da se okušaju u literarnim i kreativnim natječajima, čime su mogli dodatno razvijati svoje vještine i interese, ali i ono najvažnije – provesti dan u dobrom društvu

🙂

 

 

 

Objava Hribarovci na Knjižnoj Booki pojavila se prvi puta na V'Gradu.