Prijava

Vaša prijava

Crveni križ Velike Gorice dobio novu opremu od Društva Crvenog križa Zagrebačke županije

['Crveni križ', 'posudba pomagala', 'Velika Gorica']

Tjedan Crvenog križa obilježava se od 8. do 15. svibnja, a tim povodom Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije dodijelilo je gradskim društvima 38 tisuća eura vrijednu opremu za djelovanje u kriznim situacijama i opremanje posudionice medicinskih pomagala.

Riječ je o osam isušivača vlage i osam pop up šatora koji su nabavljeni sredstvima Zagrebačke županije te ortopedskim i medicinskim pomagalima koje je Društvo nabavilo vlastitim sredstvima, a koje će se koristiti u sklopu projekta „Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala“ kojim se ljudima u potrebi omogućuje besplatno korištenje raznih ortopedskih i medicinskih pomagala.

Foto: Zagrebačka županija

Pomagala su namijenjena osobama s trajnim invaliditetom, oboljelima od kroničnih bolesti, palijativnim bolesnicima, nepokretnim i gerijatrijskim bolesnicima kao i bolesnicima koji su privremeno nepokretni zbog oporavka od operativnih zahvata te naglo oboljelim osobama.

Ravnateljica Društva Crvenog križa Zagrebačke županije Drinka Sopta ovom je prilikom zahvalila na svekolikoj pomoći i donaciji Zagrebačkoj županiji, u čije je ime dodjeli opreme sudjelovala pročelnica UO za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Ksenija Čuljak.

Foto: Zagrebačka županija

Iz gradskog društva Crvenog križa Velike Gorice ne kriju oduševljenje donacijom.

“Hvala Županijskom društvu Crvenog križa Zagrebačke županije na vrijednoj donaciji ortopedskih i medicinskih pomagala na našu posudionicu”, poručili su na svojoj Facebook stranici.

Ukoliko želite posuditi pomagala kontaktirajte društvo Crvenog križa Velike Gorice. 

Objava Crveni križ Velike Gorice dobio novu opremu od Društva Crvenog križa Zagrebačke županije pojavila se prvi puta na V'Gradu.