Prijava

Vaša prijava

Gradonačelnik Ačkar sudjeluje na svečanom prvom zasjedanju 11. sastava Hrvatskog Sabora

['gradonačelnik velike gorice', 'krešimir ačkar', 'Sabor']

U tijeku je prva sjednica novog 11. saziva Hrvatskog sabora. Svečanoj sjednici prisustvuje i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar, kojemu je ovo drugi mandat u Hrvatskome Saboru.

Ačkar je izrazio svoje zadovoljstvo i zahvalnost građanima na potpori.

“Uistinu velika čast je prisegnuti ponovno u Hrvatskome saboru te biti dio 11. saziva Hrvatskog sabora! Želim još jednom zahvaliti svima koji su mi ukazali veliko povjerenje kako bi u Hrvatskom saboru nastavio raditi na brojnim projektima i unaprijeđenju života svih nas.”, rekao je Ačkar.

Osim zastupnika, prvoj sjednici Sabora pridružili su se počašćeni uzvanici uključujući Jadranka Kosor, Kolinda Grabar Kitarović, Ivo Josipović, Stjepan Mesić.

Gordan Jandroković po treći je put izabran za predsjednika Sabora, što u 34 godine modernog saborovanja nije ostavio niti jedan njegov prethodnik. Izabran je sa 144 glasova za i šest protiv. Njegovo imenovanje obilježeno je puštanjem himne Lijepa naša u počast domovini.

Iako je sazvao Sabor, aktualni predsjednik Republike Zoran Milanović nije se pojavio na zasjedanju, kao ni na prošloj prvoj sjednici Sabora 2020. godine.

Objava Gradonačelnik Ačkar sudjeluje na svečanom prvom zasjedanju 11. sastava Hrvatskog Sabora pojavila se prvi puta na V'Gradu.