Prijava

Vaša prijava

Velikogoričke srednjoškolke osvojile srebro na državnom natjecanju učenika strukovnih škola

['strukovne škole Velike Gorice']

Dvije učenice velikogoričkih strukovnih škola osvojile su visoka druga mjesta na petom izdanju Državnog natjecanja učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2024. na Zagrebačkom velesajmu, najvećem događaju u obrazovanju u Republici Hrvatskoj.

Srebro je za najbolju izvedbu frizerske djelatnosti osvojila Barbara Lučan uz mentoricu  Ivan Jandras. Natjecatelji u kategoriji Frizera moraju pokazati izvrsne vještine prepoznavanja različitih tipova kose, razumijevanja želja klijenata i pridržavanja mjera sigurnosti prilikom obavljanja posla.

Učenica četvrtog razreda Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina, Tihana Panić, također je osvojila srebro u svojoj kategoriji Prometne tehnologije i logistike uz mentoricu Karmelu Boc.

Na ovom najvećem događaju u obrazovanju u ovomu dijelu Europe u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, sudjelovalo je više od 350 najboljih učenika iz više od 200 strukovnih škola koji su se natjecali u 42 strukovne discipline.

Objava Velikogoričke srednjoškolke osvojile srebro na državnom natjecanju učenika strukovnih škola pojavila se prvi puta na V'Gradu.